Foto: NK Istra 1961
Foto: NK Istra 1961

Bjelanović predstavio novog igrača Istre 1961: „S Emmanuelom smo zatvorili prijelazni rok“, Ekong: „Direktan sam igrač“

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 13.09.23. | 15:51

Od Puljana bi to trebalo biti to što se tiče prijelaznog roka

Nogometaši Istre 1961 možda su prošlih sezona navikli svoje prvenstvene utakmice igrati petkom i tako biti jedna od dvije momčadi koje otvaraju novo kolo HNL-a, ali ovaj put će, zajedno s Varaždinom, zaključiti osmo kolo HNL-a. Utakmica je na rasporedu u 19.15 sati, a za nju će konkurirati i Emmanuel Ekong, napadač Empolija koji je prije nekoliko dana stigao u Pulu i koji će se dobrim igrama pokušati nametnuti za nešto bolji status u talijanskom prvoligašu.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Na konferenciji za medije je s novim igračem bio i sportski direktor Zeleno-žutih, Saša Bjelanović, koji je prvi dobio riječ:

„Izuzetno smo zadovoljni što smo uspjeli odraditi ovaj transfer i dovesti Emmanuela. On je došao na posudbu s opcijom otkupa. Igrač koji će nam sigurno svojim kvalitetama moći dati više opcija u napadu; on je prije svega krilni napadač, međutim za razliku od drugih, on je možda najviše napadački profiliran tip igrača koji može igrati čak i kao “secondary striker”, može igrati i kao centralna špica. Mi smo ga doveli kao krilnog napadača, no to će trener kroz treninge i utakmice najbolje definirati. Mislim da nam je taj profil trebao jer se radi o jednom izuzetno snažnom, moćnom i brzom igraču, jako dobrom jedan na jedan, po njegovom načinu igre mislim da nam može biti od velike pomoći. Na njemu je da se dokaže i pokaže, izbori za minutažu. S Emmanuelom mogu reći da smo zatvorili prijelazni rok i da smo se kompletirali, s optimizmom možemo gledati prema naprijed“, kaže sportski direktor Saša Bjelanović.

„Jučer sam odradio prvi trening s ekipom i sviđa mi se. Dečki su dobri, trener i stožer imaju dobru viziju, tu sam da dam najbolje od sebe i pomognem klubu doći do novih uspona. Igračku karijeru započeo sam u Švedskoj, gdje sam krenuo od akademije i prošao sve mlađe kategorije. Moje igračke vrline koje bi istaknuo su da sam direktan igrač, igram vrlo ofenzivno, spreman sam preuzeti loptu i napasti. Mislim da je ovo dobra prilika za mene, tu sam da pomognem suigračima“, rekao je Emmanuel.



Tagovi

Saša BjelanovićIstra 1961Hrvatska nogometna ligaHNL

Ostale Vijesti