Davor Javorovic/PIXSELL
Davor Javorovic/PIXSELL

Bivši stoper Osijeka s jednim nastupom za Hrvatsku potpisao za treću momčad Kazahstana

Vrijeme Čitanja: 1min | uto. 13.02.24. | 10:00

Kazahstan je sve primamljivija destinacija za Hrvate

Kazahstanski Aktobe, trećeplasirani sastav iz prošle sezone tamošnjeg prvenstva, potvrdio je dovođenje hrvatskog stopera Matea Baraća, 29-godišnjaka koji u grad na sjeverozapadu Kazahstana stiže iz ruske Samare.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Barać je prve nogometne korake napravio u Junaku iz Sinja, igrao je potom za Wohlen, Hrvatski dragovoljac i Šibenik prije nego li je u ljeto 2016. godine stigao u Gradski vrt gdje se igrački afirmirao. Jedini nastup za Hrvatsku upisao je u siječnju 2017. godine u prijateljskom ogledu protiv Čilea u Kini, a u ljeto 2018. Osijek ga je za 1.3 milijuna eura prodao u bečki Rapid. S ovim iznosom odštete, Barać je 16. najskuplja prodaja u povijesti Osijeka.

U glavnom gradu Austrije zadržao se tri godine, a potom su uslijedile epizode u Sočiju, Samari i Oostendeu, u kojem je bio na posudbi iz Samare. Za ruski klub u aktualnoj je sezoni skupio 12 nastupa, ali nije bio standardan u prvih 11, tako da je sreću pronašao u devetoj najvećoj državi svijeta, gdje je potpisao ugovor do kraja sezone. (I.M.)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Mateo BaraćAktobenogometni transferitransfertransferitransferi uživoKazahstanZimski prijelazni rok 2024.

Ostale Vijesti