foto: Action Images
foto: Action Images

Bivši srpski reprezentativac priznao: "Hrvatska može biti primjer"

Vrijeme Čitanja: 1min | sri. 18.11.20. | 18:35

I on je, kao i ostatak nacije, razočaran neodlaskom na EURO.

Umirovljeni srpski napadač, Danko Lazović, u razgovoru za ruski Sport-Express najavio je utakmicu Lige nacije između Srbije i Rusije.

Domaćim Srbima ni pobjeda ne donosi pomak s posljednjeg mjesta, a Rusija će igrati na pobjedu budući da želi promociju u elitnu skupinu Lige nacija.

Lazović, koji je četiri godine proveo u Rusiji (Rostov, Zenit), prokomentirao je recentne neuspjehe Orlova i neuspjeh prilikom kvalifikacija za Europsko prvenstvo. Podsjetimo, Srbi su u Beogradu izgubili od Škotske nakon lutrije jedanaesteraca. Ono što je Ruse zanimalo jeste činjenica da ni unatoč tolikom bazenu nogometnog talenta, Srbija ne može proizvesti jaku, konzistentnu reprezentaciju.

"Pazite, Hrvatska je dobar primjer. U usporedbi sa Srbijom, ima manje stanovnika, ali mislim da je najvažnija organizacija. Moramo učiniti nešto kako bismo taj dio podigli na sljedeću razinu. Imamo sjajne igrače iz velikih klubova. Nemam sumnje u njihove kvalitete", kazao je Lazović.

Iako će protiv Rusa izostati veći motiv, bivši reprezentativac smatra kako to ne smije biti opravdanje za loš rezultat.

"Ako ne možete pronaći motivaciju igrajući za reprezentaciju, gdje je onda možete pronaći? Igrao sam za reprezentaciju više od 10 godina i znam da je teško vratiti se poslije teških poraza, ali nadam se da će naši igrači pronaći motivaciju. Moraju završiti godinu na dobrom putu", zaključio.


Tagovi

NogometDanko Lazović

Ostale Vijesti