Davor Javorovic/PIXSELL
Davor Javorovic/PIXSELL

Bivši napadač Osijeka devetim golom ušao u društvo hrvatskih ofenzivaca koji su ostavili trag u Serie B

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 16.03.22. | 15:55

Prošle sezone ga nije išlo, ove vuče klub ka ostanku u ligi

Nakon četiri utakmice posta u teškoj utakmici i skupljanju bodova za ostanak u Serie B ponovno je zabio Mirko Marić. Napadač Crotonea na posudbi iz Monze zabio je u pobjedi od 2:0 protiv Frosinonea. Bivši napadač Lokomotive i Osijeka jedan je od glavnih igrača koji vuče posrnuli Crotone u borbi za ostanak u Serie B nakon što su prošle godine ispali tu iz višeg ranga.

Ovo mu je prvi gol nakon četiri utakmice posta, a prije toga je zabio hat-trick u remiju s Cosenzom od 3:3. Prošle sezone se nije naigrao u dresu Monze koja ga je poslala na posudbu, a Marić je u novom klubu se brzo nametnuo kao prvo napadačko rješenje. U 28 utakmica ove sezone u Serie B zabio je devet golova i tri puta asistirao, usporedbe radi prošle sezone je u 21 nastupu za Monzu zabio dva gola i dva puta asistirao.

Ovim devetim golom koji je zabio jučer Frosinenoneu ušao je u zanimljivo društvo hrvatskih napadača. Naime treći je hrvatski napadač koji je u jednoj sezoni od zadnjih 15 u Serie B zabio bar devet golova. Uspjelo je to još napadaču Vatrenih Anti Budimiru te Saši Bjelanoviću.

Budimir je baš u istom dresu kao i Marić, dresu Crotonea, u sezoni 2015./16. zabio 16 golova. Bio je tad na posudbi iz St. Paulija, a Crotone ga je kasnije otkupio za milijun eura.

Bivši sportski direktor Hajduka Saša Bjelanović zabio je u sezoni 2008./09. 12 golova dok je nosio dres Vicenze gdje je bio na posudbi iz Torina. Nakon rada u Hajduku posao je pronašao kao skaut Atalante čiji dres nosio u karijeri.

Spomenimo i da je Marić trenutno na osmom mjestu ljestvice strijelaca, a čelo drži Massimo Coda napadač vodećeg Leccea s 18 golova.


Tagovi

Mirko MarićSaša BjelanovićAnte BudimirSerie B

Ostale Vijesti