Pixsell
Pixsell

Bivši napadač Gorice i Osijekov 'krvnik' prešao u Crvenu zvezdu za četiri milijuna eura

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 05.09.23. | 08:41

Zvezda je uz njega sinoć dovela Korejca vrijednog pet milijuna eura.

Senegalski 27-godišnji napadač Pape Cherif Ndiaye u noći s ponedjeljka na utorak postao je novim igračem prvaka Srbije, Crvene zvezde. Hrvatska javnost Senegalca je upoznala na ljeto 2018. kada je iz belgijskog Beverena stigao u tadašnjeg novog prvoligaša Goricu. U Turopolju je plesao dvije sezone, u prvoj je zabio osam pogodaka u 18 utakmica, a u idućoj se već nametnuo kao jedan od najboljih napadača lige zabivši u prvenstvu i Kupu 11 pogodaka uz četiri asistencije. Posebno impresivan bio je u utakmicama protiv favoriziranih suparnika. Osijeku je zabio dva u 3-1 pobjedi, Rijeci i Hajduku gol i asistenciju u novim pobjedama Gorice.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+) 

Početkom iduće sezone prešao je u turski Göztepe na posudbu, a koji ga je godinu dana kasnije otkupio za ukupni iznos (odšteta + posudba) od oko 1.4 milijuna eura. Sljedeća destinacija (ljeto 2022.) bila mu je Kina, no već početkom ove godine vraća se u Tursku, točnije Adanu Demirspor. Ndiaye je odigrao strašno proljeće, u 12 utakmica zabio je osam pogodaka uz dvije asistencije bio je ključni igrač Adane na putu prema kvalifikacijama za Konferencijsku ligu. Nidaye je prvo srušio Cluj u prvom pretkolu, a onda i Osijek, zabivši dva pogotka u 5-1 pobjedi Adane na domaćem terenu.

Ndiaye je sada potpisao trogodišnji ugovor, uz mogućnost produženja na još jednu godinu s Crvenom zvezdom, prvakom Srbije kojeg očekuje nastup u skupini Lige prvaka s Manchester Cityjem, RB Leipzigom i švicarskim Young Boysima.

Pregovori oko dovođenja Ndiayea trajali su danima, a Zvezda je uspjela 'slomiti' Adanu i Senegalca tek nakon što je Adana ispala od Genka u playoffu Konferencijske lige, što je posebno razbjesnilo navijače ambicioznog turskog kluba. Ukupni transfer Ndiayea u Zvezdu iznosit će četiri milijuna eura, s time da će Crveno-bijeli odmah platiti 1.5 milijuna, 500 tisuća za mjesec dana i još dva milijuna eura u narednim godinama. Dio novca od transfera dobit će i Shanghai Port, klub iz kojeg je Senegalac stigao u Adanu.

Osim Ndiayea, Crvena zvezda je u smiraj ponedjeljka i isteka roka za prijavu igrača za Ligu prvaka dovela južnokorejskog reprezentativca Hwang In-beoma iz Olyimpiacosa za rekordnu odštetu od pet milijuna eura koje će srpski prvak isplatiti u tri godišnje rate. Hwang je u Olyimpiacos stigao iz Rubin Kazanja prošlog ljeta i u 40 utakmica za momčad iz Pireja zabio pet pogodaka uz četiri asistencije. Može pokriti sve pozicije u vezi, a u karijeri je upisao 45 nastupa za reprezentaciju Južne Koreje. (nr)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Crvena zvezdaLiga prvakaCherif NdiayeLjetni prijelazni rok 2023HNK Gorica

Ostale Vijesti