uscatanzaro1929.com
uscatanzaro1929.com

Bivši igrač Dinama i nesuđeni Osijeka potpisao za talijanskog trećeligaša!

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 01.09.22. | 18:15

Reggina 1914 objavila je na svojim službenim stranicama rastanak od Hrvata

Bivši hrvatski nogometni reprezentativac i nekadašnji igrač Dinama, Mario Šitum (30), našao je svoj novi dom. Reggina 1914 objavila je na svojim službenim stranicama da je prodan u talijanskog trećeligaša Unione Sportiva Catanzaro 1929. Šitum je potpisao dvogodišnji ugovor sa svojim novim klubom.

Inače, Šitum se nedavno spominjao u kombinacijama za dolazak u Osijek. Nenad Bjelica ga je trebao dovesti, a upravo je taj dogovor bio jedan od onih koji su prelili čašu u odnosu Mađara i osječkog stratega. Šitum je imao samo nekoliko dana za snaći se, a na kraju se odlučio za avanturu u Serie C. No, barem ostaje u istoj regiji, Kalabriji. Podsjećamo, prošlu je sezonu bio na posudbi u Cosenzi...

Karijeru je započeo u Kustošiji pa preko Španskog stigao do mlađih uzrasta Dinama u kojemu se kovao uz kratke posudbe u Lokomotivu sve do 2017. godine. U međuvremenu su ga Zagrepčani bili posudili i Speziji od 2014. do 2016., a potom i Lech Poznanu da bi se od Dinama na kraju rastao kada je potpisao za Kayserispor iz kojega se 2020. vratio u Italiju. Reggina ga je lani posudila Cosenzi u kojoj je proveo posljednju sezonu, a sada potpisao za talijanskog trećeligaša čije su ambicije povratak u Seriju B.

Osim klupske karijere, Šitum je obukao i dres hrvatske reprezentacije. U nižim kategorijama je skupio 31 nastup, a Ante Čačić mu je dva puta dao priliku i u dresu A reprezentacije.



Tagovi

Mario ŠitumSerie C

Ostale Vijesti