Marko Lukunić/Pixsell
Marko Lukunić/Pixsell

Bišćan pamti Koper, u Astanu poveo najjače snage: Kaneko i Bulat ostali u Zagrebu, ali gdje je nestalo 'veliko otkriće'!?

Vrijeme Čitanja: 3min | pon. 31.07.23. | 14:45

Dinamov trener prema Kazahstanu je poveo 21 igrača i tri vratara, Japanac nije niti prijavljen za ovu fazu Lige prvaka. Hoće li mladi napadač na posudbu?

Dinamo je otputovao u Astanu, uzvrat protiv istoimenog domaćina, prvaka Kazahstana, nakon domaćih 4-0 trebao bi biti formalnost. Koliko god je u nogometu teško išta predvidjeti i koliko god su se slični 'izleti' u prošlosti znali pokazati stresnima pa i u Dinamovu slučaju, valjda ovaj put neće biti iznenađenja. Uvijek se sjetimo onog Kopra, velikih 5-1 iz prve utakmice i onda drame u uzvratu. Modri su izgubili 0-3, visjeli kao 'lusteri' do samog kraja, prvi trener Velimir Zajec bio je u Tirani i gledao idućeg suparnika (Šerif), srećom, blamaža je izbjegnuta, Dinamo je ipak prošao u iduće pretkolo i tim visokim porazom. No, sve je i to bio dio odrastanja, Dinamo je danas ipak klub koji je europski sazrio, koji je prošao svoju školu, čak i ponavljao razrede i doista bi neko radikalno poskliznuće u Kazahstanu u srijedu bila velika katastrofa.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Dio debakla sa sretnim završetkom protiv Kopra (igralo se u Novoj Gorici) bio je i Igor Bišćan. Štoviše, Bišćan tu utakmicu sigurno ne pamti po dobrome, zaradio je crveni karton kod 2-0 za domaćina, vrlo brzo primili su Modri treći gol, kasnije, kao što smo već rekli, bili i na rubu ispadanja, spašavao je gol Tomislav Butina. Ako je suditi po popisu igrača koje je Bišćan poveo u Kazahstan, on osobno izvukao je pouku uime svih i premda se nagađalo da bi neki prvotimci mogli propustiti to daleko putovanje i 'formalnost uzvrata' da bi se pripremili za ono što slijedi nakon Astane Ili se sačuvali za izgledne transfere, svi su u kadru. Dakle, Bišćan je poveo u Astanu sve najjače snage, otišli su i Ivanušec, Livaković, Petković, Josip Šutalo, Baturina, Ristovski, Mišić... Hoće li oni svi zaigrati i od prve minute, to ćemo vidjeti u srijedu. Dakle, prema Astani su otišla 24 imena, 21 igrač i tri vratara: Livaković, Nevistić, Zagorac, Moharrami, Ristovski, Mihajličenko, Perić, Bernauer, J.Šutalo, B.Šutalo, Perković, Mišić, Baturina, Ljubičić, Lukanić, Sučić, Krdžalić, Ivanušec, Špikić, Menalo, Marin, Emreli, Petković i Drmić.

S popisa je vidljivo da iz prvog 'ešalona', od igrača na koje Bišćan sigurno i ozbiljno računa, nema Marka Bulata i Takura Kaneka. Bulat je lakše ozlijeđen, zbog toga je propustio i utakmicu s Istrom, a Japanac Kaneko, koji se mnogima u Maksimiru izuzetno dopao u prvim treninzima i na utakmici u Puli, nije prijavljen za ovu fazu Lige prvaka, on bi u europskom srazu mogao debitirati u idućem pretkolu. Nadajmo se, protiv AEK-a.

No, na listi nema još jednog igrača i to je veliki upitnik. Dakle, u Astanu nije otputovao Fran Topić. Igrač, koji je otkriće upravo Igora Bišćana, aktualni Dinamov trener izvukao ga je iz 'anonimnosti' krajem prošle sezone, dao mu golemo povjerenje u prvih 11 na Poljudu, potom ga i na pripremama držao kao sigurnog člana udarnih 15 ili 16 igrača, štoviše, često je bio i prva zamjena, za Petkovića u špici ili Ivanušeca odnosno Špikića na krilu. A onda je - nestao! U Superkupu protiv Hajduka (1-0) ušao je s klupe, potom prvenstveni derbi protiv Bijelih odgledao s klupe, a u zadnje dvije utakmice, protiv Astane i Istre nije bio niti u zapisniku. Neće ga biti niti u uzvratu u Kazahstanu. Prema svim službenim informacijama Topić nije ozlijeđen, je li ovo zbog nečega neka 'pedagoška mjera' ili trenutno, jednostavno, nije u formi i ne zadovoljava Bišćanove zahtjeve, nije poznato. U svakom slučaju, Topića nema u kadru. Ispada da, kako je strelovito ušao u momčad, tako je iz nje i ispao, ali, teško da se radi o nekom radikalnom rezu i da će Topić uskoro ipak ponovno biti u kadru. No, u kuloarima se može čuti i da će Topić nekamo na posudbu, zainteresiranih ima pa je i to moguća opcija sad kad je izgubio mjesto u momčadi.



Tagovi

GNK DinamoAstanaMarko BulatTakuro KanekoLiga prvakaIgor BišćanFran Topić

Ostale Vijesti