foto: Matija Habljak/PIXSELL
foto: Matija Habljak/PIXSELL

Bišćan: "Momci su pokazali kako se bori za Hrvatsku"

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 18.11.20. | 15:54

Izbornik mladih Vatrenih imao je razloga za zadovoljstvo.

Mlada, U-21 hrvatska nogometna reprezentacija na kraju se ipak plasirala na Europsko prvenstvo zahvaljujući visokoj pobjedi 7:0 protiv Litve, a poklopio joj se i poraz Škotske od mladih Grka sa minimalnih 1:0.

Trener Igor Bišćan dao je svoje viđenje situacije.

"Situacija je bila specifična nakon te utakmica sa Škotima. Svakim danom smo ostajali bez nekolicine igrača, naposljetku nastupili bez sedmorice prvotimaca te nije bilo idealne pripreme. Ipak, dečki su ostali ozbiljni, odradili svoj dio u jednažbi. Ja sam zadovoljan s 95 posto svega što smo odradili otkako sam postao izbornik, a onih pet minuta mladenačkog blackouta mogu razumijeti."

Na koncu je zadovoljan viđenim te zalaganjem cijele ekipe, a dodao je i kako je svjestan bio uloga, kao i cijela momčad.

"Dečki su pokazali kako se igra za Hrvatsku, prezentirali su hrvatski nogomet na pravi način - efikasno, kombinatorno i ozbiljno. Kvalifikacije su bile čudne, ali igrači su uvijek motivirani. Ovdje su bili smireni, pametni, nije im želja zamaglila prosuđivanje koje bi ih odvelo u nemirne vode. Ne samo da znaju igrati, nego se znaju i natjecati, a to im je važno za daljnju karijeru."

Na utakmici protiv Litve isplivao je Marko Divković, trostruki asistent.

"Divković je tipičan hrvatski igrač, tehnički jako dobar, inteligencijom na potrebnoj razini i prezentirao se u jako lijepom svjetlu, u utakmici koja nije bila jednostavna i kada je praktično prvi puta s nama. Još su neki naznačili svoju kvalitetu, a dosta je mlađih odigralo zapažene uloge jer bit će nositelji igre u sljedećem ciklusu."


Tagovi

NogometIgor Bišćan

Ostale Vijesti