Robert Anic/PIXSELL
Robert Anic/PIXSELL

Bio je veliki talent Dinama, igrao s Duduom, Modrićem i Krznarom, a sad je potpisao za Mosor

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 17.09.21. | 20:55

Napadaču se predviđala velika karijera, ali nije opravdao očekivanja

Teo Kardum novi je igrač nogometnog kluba Mosor - Sveti Jure iz Žrnovnice. Ime je to kojeg se sjećaju nešto stariji pratitelja nogometa u Hrvatskoj, jer danas 35-godišnji napadač na početku je karijere bio veliki talent te igrao s nekim od najboljih nogometaša HNL-a u povijesti.

Rođeni Splićanin krenuo je u Hajduku, ali još tijekom igranja u njihovoj školi nogometa prešao u redove Dinama kao napadač koji bi u budućnosti mogao postati zvijezda. Već sa 18 godina, u sezoni 2004./05., zaigrao je za prvu momčad Modrih, u kojoj su tada bili Danijel Pranjić, Ivan Bošnjak, Eduardo Da Silva, Luka Modrić, Edin Mujčin... Sve u svemu, neka od imena koje se danas smatra velikanima hrvatskog nogometa.

U ljeto 2004. odlazi na posudbu u zaprešićki Inter, za koji su isto vrijeme igrali Damir Krznar, Vedran Ćorluka, Hrvoje Čale i Zoran Zekić. U prijevodu, gdje god je došao, same zanimljive face. U Dinamo se vratio na kraju godine te u sveukupno devet nastupa za seniore postigao tri zgoditka. Modri su ga u siječnju 2006. na kraju bez odštete pustili u Varaždin i malo-pomalo mladi hrvatski reprezentativac nestajao je s velike scene.

Nakon 18 nastupa za Varaždince, otišao je u Francusku, u Libourne, pa se 2009. preko švicarskog Stade Nyonnaisa vratio u Hrvatsku, pojačavši redove Zmaja iz Makarske. Igrao je još u Grčkoj te na Islandu, a u Lijepoj naši više nikad nije dobio priliku da zaigra u 1. HNL. Nakon što je posljednje dvije godine proveo u Jadranu iz Kaštel Sućurca, sada je stigao u Mosor, gdje se nalazi i popularni Romano Obilinović.

Karduma, zanimljivo, Transfermarkt još uvijek cijeni na 200 tisuća eura.


Tagovi

HrvatskaPrva HNLDinamo ZagrebVaraždinTeo Kardum

Ostale Vijesti