Igor Kralj/PIXSELL
Igor Kralj/PIXSELL

Bio je u Zaprešiću, dogurao do slovenske reprezentacije, a sad je preselio u Portugal

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 04.09.21. | 13:42

U ljubljanskoj su ga Olimpiji suspendirali i morao je otići iz kluba

Žiga Frelih novi je igrač portugalskog prvoligaša Gil Vicentea. Mladi, 23-godišnji vratar tako je nakon godinu dana u prijestolnici Slovenije napustio rodnu zemlju i pronašao angažman u inozemstvu. A okolnosti zbog kojih je otišao sve su samo ne ugodne.

Naime, Olimpija je još krajem srpnja objavila informaciju kako su neki igrači prekršili disciplinska pravila i da će biti suspendirani. Mediji iz susjedstva izvijestili su kako je uzrok tome silovanje maloljetnice od strane tri igrača Olimpije na Bledu. Riječ je bila o Žigi Frelihu, Radivoju Bosiću i Mihailu Peroviću.

Frelih je ubrzo dobio papire, klub je s njim raskinuo ugovor bez obzira na to što je u prethodnoj sezoni bio njihov prvi vratar s 39 odigranih utakmica te čak dogurao i do reprezentacije Slovenije.

Golman je karijeru započeo u Krškom, u kojem je iz škole nogometa u prvu momčad promoviran u ljeto 2017. Dvije godine kasnije, nakon 21 nastupa za klub, prešao je u redove zaprešićkog Intera, gdje će u tada još prvoligaškoj momčadi upisati 23 nastupa i jedan pogodak, protiv Istre 1961 u listopadu 2019. godine.

Sada je stigao u Gil Vicente, koji nakon uvodna četiri kola portugalskog prvenstva drži osmo mjesto sa šest bodova. U prva dva slavili su nad Boavistom (3:0) i Portimonenseom (1:0), da bi ih potom porazile Benfica (2:0) i Santa Clara (1:0). Frelih prema Transfermarktu vrijedi 400 tisuća eura.


Tagovi

Gil Vicentežiga FerlihInter ZaprešićOlimpija Ljubljana

Ostale Vijesti