Action Images
Action Images

Bio je prvak s Chelseajem, otišao za 30 milijuna prije četiri godine, a sad je bez kluba i razmišlja o mirovini

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 05.12.20. | 10:04

Sjećamo se svi hladnokrvnog loba na Nou Campu.

Sigurno se sjećate Ramiresa Santosa do Nascimenta.

Središnji veznjak nosio je dres Chelseaja između 2010. i 2016., te sudjelovao u osvajanju naslova engleskog prvaka u sezoni 2014/2015. Bio je važan kotačić u rotaciji veznog reda, prije svega s Frankom Lampardom i Michaelom Essienom, poslije Nemanjom Matićem i Cescom Fabregasom.

Član brazilske reprezentacije na Svjetskom prvenstvu 2014. angažman je na Stamford Bridgeu zavrijedio dobrim izvedbama u Benfici. No u jeku bujice odlazaka renomiranih igrača sa Starog kontinenta u Kinu, ni Ramires nije odolio – za 29 milijuna eura prešao je u kineski Jiangsu Suning.

I dok je njegov i klupski i reprezentativni kolega Oscar, koji je u najboljim godinama u transferu vrijednom 60 milijuna eura otišao u Shanghai, otvoreno rekao da je to napravio isključivo radi novaca, kod Ramiresa je prisutan dojam da nije napravio najbolji potez.

Svega četiri godine nakon što je još bio dijelom Chelseaja, s kojim je godinu dana prije čak i potpisao novi ugovor – Ramires je bez kluba. Ljeta 2019. vratio se iz Kine u domovinu i pridružio tamošnjem velikanu Palmeirasu, no prije tjedan dana i tamo je postao višak.

Otišao je daleko od fokusa nogometne javnosti, u slabiju ligu daleku od takve da garantira ostanak u najjačem kompetitivnom ritmu a, iako je po dolasku Guusa Hiddinka njegov status u momčadi londonskih Plavaca nešto devalvirao, to nikako nije bio slučaj u tolikoj mjeri da bi Brazilac bio primoran potražiti sreću na drugom mjestu.

Tko zna, možda je Ramiresu dosta nogometa, možda ga se zasitio te svoj život u budućnosti vidi drukčije. Upravo zato su osvanule vijesti o tome kako razmišlja o nogometnoj mirovini.


Tagovi

RamiresChelseaigračka mirovinaPalmeirasKina

Ostale Vijesti