Bio je član Dinama i Hajduka, a u najboljim godinama pauzira od nogometa kako bi biciklirao do Frankfurta

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 29.09.20. | 13:52

Na Maksimiru i Poljudu nije ostavio trag, ali se pokazao u Parku mladeži, a sada se odlučio na nesvakidašnji, ali hvalevrijedan potez.

Nekadašnji igrač RNK Splita, Tomislav Mrkonjić, kojega pamtimo i kao kapetana NK Rudeša te ofenzivac koji je prošao i kroz Dinamovu školu i Hajdukovu B momčad, odlučio se na nesvakidašnji potez za nogometaša koji se nalazi u najboljim igračkim godinama.

Naime, ovaj polivalentni 26-godišnjak ove je sezone za svoj matični klub Croatiju iz Zmijavaca odigrao tek prva dva kola u Drugoj HNL. Razlog leži u tome što se priprema za dugu biciklističku vožnju koja je humanitarne prirode, a plan je u 11 dana stići iz Frankfurta do Imotskog.

Cilj vožnje od oko 1500 kilometara je poslati pozitivnu poruku i skupiti sredstva, a Tomslava će u utrci pratiti Miljenko Mrkonjić i Marko Marić. U razgovoru za Dalmatinski portal, ofenzivac Croatije otkrio je da mu klub nije radio probleme oko ovog pothvata.

„S obzirom da je humanitarna akcija, a i Miljenko je rodom iz Zmijavaca, povezan s Croatijom ljudi u klubu su izašli u susret. Od samog početka prvenstva sam krenuo s pedaliranjem. Propustio sam skoro sve utakmice“, rekao je Mrkonjić za spomenuti izvor, a čini se kako njegovim Zmijavčanima ne nedostaje previše jer su nakon uvodna dva poraza upisali tri pobjede i remi: „Ja sam bitan, ali izgleda da je ovo odlična kombinacija. Ja činim dobro za druge, a oni skupljaju bodove“.

Otkrio je bivši igrač Imotskog kako su došli na ovu ideju.

„Miljenko (suputnik, op.a.) je moj rođak. Prošlo je deset godina otkad je ozdravio od raka limfnih žlijezda. Sada je na korak do završetka fakulteta. Želio je djeci poslati pozitivnu poruku, te se usput odužiti klinici gdje se liječio. Kada je dolazio na odmor u Hrvatsku uvijek je sa sobom imao bicikl. Razgovarali smo, a iz te priče je nastao projekt koji je dobio ogromnu priču. Uvjeren sam da će sve biti dobro. Uz nas dvojicu biciklirat će i Marko Marić, momak iz Mostara koji već nekoliko godina živi u Njemačkoj“, govori Mrkonjić i dodaje da vožnja kreće 4. listopada, odnosno ove nedjelje u 9 sati ujutro.

Doista neobičan pothvat za jednog nogometaša u najboljim godinama koji igra kompetitivan nogomet, ali i unatoč tome, za svaku pohvalu.

(Foto: Slavko Midžor/Pixsell)


Tagovi

NK Rudeš

Ostale Vijesti