Bio je blizu Old Trafforda, iz Reala je prešao u PSG, a sa 27 godina ostaje bez kluba

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 22.04.20. | 11:59

Kad se samo sjetimo da su ga neki nazivali novim Cristianom Ronaldom...

Ovaj 27-godišnji krilni napadač karijeru je započeo u Real Madridu te se od najranijih dana na njega gledalo kao buduću zvijezdu kraljevskog kluba te nekoga tko bi trebao biti nasljednik Cristiana Ronalda.

Jese je prošao sve mlađe kategorije španjolske reprezentacije, ali nastupa za A vrstu nikada nije dočekao. Kada je tek započeo svoju profesionalnu karijeru, Jese je bio netko od koga se itekako puno očekivalo. Vješt dribler, brz prvi korak, dobar pregled igre... U Realu su vjerovali kako su napokon stvorili igrača koji može postati, u NBA-ovskom riječniku, „nositelj franšize“. Ipak, to se nikada nije dogodilo...

U ljeto 2016. Jese se odlučio na dosta čudan potez. On je smatarao kako svojom kvalitetom zaslužuje biti standardan prvotimac kraljevskog kluba te nije ni sekunde dvojio kada je na klupsku adresu stigao poziv PSG-a. Transfer u visini od 25 milijuna eura djelovao je kao dosta nerealan potez Parižana, ali oni su bili uvjereni kako su Realu „ukrali“ mladića (koji je tada imao 22 godine) koji će napokon zablistati kada mu se pruži prilika da u kontinuitetu pokaže na terenu sve što „zna i umije“. Osim PSG-a, za Jeseovim uslugama bio je zainteresiran i Manchester United, ali na njihovu sreću, Španjolac se odlučio karijeru nastaviti u Ligue 1.

U početku je čak i igrao, vjerovali su u njega, ali kada su shvatili da je njegov ego puno veći od nogometnog talenta brzo su ga posjeli na klupu. Španjolac je ponovno postao nezadovoljan te je tažio neki izlaz, ali transfer nije bio naročito realna opcija. PSG nije mogao dobiti ni približno koliko je za njega platio, a Jese je imao primanja o kojima bi u drugim klubovima mogao samo sanjati.

Krenulo je „seljakanje“ po posudbama pa je tako od siječnja 2017. do današnjeg dana igrao za Las Palmas, Stoke, Betis i Sporting. Niti u jednom od navedenih klubova Jese nije zaslužio status prvotimca, a kako je igrao dovoljno oslikava i njegova tržišna vrijednost koja je u četiri godine pala sa 14 na 3,2 milijuna eura.

Proteklu sezonu proveo je u redovima Sportinga iz Lisabona, ali ni tamo se nije uspio nametnuti. Amorim mu je dao priliku, ali on ju nije iskoristio pa je tako razlaz bio neminovan.

Da bi stvar po ovog 27-godišnjeg Španjolca bila još gora, on je sada ušao u posljednju godinu ugovora s PSG-om. Budući da će teško pronaći novog poslodavca, a svojom kvalitetom ni približno ne može biti dio prve momčadi, Jese bi, godinu dana ranije od očekivanog, mogao prekinuti svoju suradnju s klubom koji je za njega platio 25 milijuna eura.

Naravno, Jese je u stanju godinu dana provesti „nizajući krugove“ po klupskom trening centru, ali samo kako ga „ne bi gledali“ šeici na čelu PSG-a razmišljaju o tome da mu isplate preostale plaće unaprijed te ga trajno uklone iz svoje momčadi.

Dodajemo za kraj kako je ove sezone u dresu Sportinga odigrao 15 utakmica u svim natjecanjima, a uspio je čak postići jedan pogodak, i to u prventvenoj pobjedi nad Vitorijom Guimaraes (3:1) prije točno šest mjeseci...

(foto: Reuters)

 


Tagovi

Jese Rodriguez

Ostale Vijesti