Reuters/Lee Smith
Reuters/Lee Smith

Bilo je lijepo dok je trajalo: Coutinho želi napustiti Villu, zna u kojem klubu želi nastaviti karijeru

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 22.12.22. | 11:24

Navodno su već odrađeni prvi razgovori na temu ‘sporazumni raskid ugovora’.

S ogoromnim očekivanjima je Phillipe Coutinho stigao u Aston Villu Prvo je u siječnju 2022. došao u klub na posudbu do kraja sezone, da bi ga onda na ljeto Villa otkupila od Barcelone za 20 milijuna eura. Prošle sezone je igrao izvrsno, bio je motiviran, željan igre, a Gerrard mu je dao potpunu slobodu kretanja te je na kraju u 19 utakmica skupio pet pogodaka i tri asistencije. Ove sezone, kad se od njega očekivalo da postane pravi lider ove iznimno zanimljive momčadi, Coutinho je zakazao. U 12 nastupa u Premier ligi, rubrike golovi i asistencije ostale su prazne, a Coutinho se nakon prekrasnog ‘medenog mjeseca’ sada malo otrijeznio te izgleda kako je shatio kako ipak ne želi biti u Villi naredne tri i pol godine koliko mu traje važeći ugovor.

Engleski mediji objavili su vijest kako je Coutinho čelnicima kluba rekao da bi se htio vratiti u Brazil. Ako ga ne uspiju prodati, onda bi se krenulo raditi na sporazumnom raskidu ugovora, a navodno su već i odrađeni neki razgovori na tu temu gdje je Coutinho objasnio čelnim ljudima kluba kako će se odreći svega onoga što mu je ugovorom zagarantirano te da od Ville neće imati nikakva potraživanja.

No, Villa je Coutinha platila 20 milijuna eura, te ne bi imalo smisla da ga onda, šest mjeseci kasnije, puste potpuno besplatno. Dakle, prvotni plan Ville je pronaći potencijalnog kupca, a ako isti ne postoji, tek onda će se krenuti ozbiljnije pričaiti o mogućem sporazumnom raskidu.

Coutinho bi karijeru htio nastaviti u Corinthiasu, a spreman je i na drastično smanjenje primanja u odnosu na ono što je imao u Liverpoolu, Barceloni ili Aston Villi. U brazilskoj Serie A je skupio tek sedam nastupa uz jedan pogodak i dvije asistencije (Vasco de Gama, 2010.), a njegova želja je da se dokaže u domaćem prvenstvu i da do kraja karijere uživa u svojoj rodnoj zemlji. Coutinho se dokazao na Otoku, Barcelona ga je svojevremeno u svoje redove dovela za 135 milijuna eura, s Bayernom je osvojio Ligu prvaka te izgleda kako mu se motivacija da s Villom napravi nešto ‘veliko’ ugasila. Coutinho je trenutno ‘out’ do daljnjeg, ima problema s tetivama, ali ako bi se nešto pokrenulo po pitanju njegovog odlaksa u Corinthias, ni najmanje ne sumnjamo da bi naglo ozdravio. (I.A.S.)



Tagovi

CoutinhoPhilippe CoutinhoAston VillaCorinthians

Ostale Vijesti