Screenshot
Screenshot

Bilić nakon poraza: "Uz malo sreće došli smo do penala, izmjenama smo pali kvalitetom i energetski”

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 18.06.23. | 23:50

Bivši hrvatski izbornik sažeo je svoje dojmove nakon poraza.

Hrvatska nije uspjela doći do prvog trofeja u svojoj nogometnoj povijesti. Izabranici Zlatka Dalića poraženi su u finalu Lige nacija od Španjolske, koja je slavila 5-4 nakon izvođenja 11-eraca. U 120 minuta utakmice nismo vidjeli nijedan pogodak, stoga se pristupilo izvođenju udaraca s bijele točke. Neprecizni su bili Majer i Petković, kod Španjolske Laporte, tako da je nakon šest serija La Roja započela sa slavljem.

Utakmicu je u studiju Nove TV komentirao Slaven Bilić. Bivši hrvatski izbornik nije krio razočarenje, ali je podvukao kako se radi o velikom uspjehu.

Mi smo izgubili u finalu, naravno da smo tužni. Ali sutra ili za pet dana, ovaj rezultat je top topova, svaka čast.”

Što se tiče igre, rekao je:

Španjolci su bili bolji zadnjih 15-ak minuta drugog dijela, tad su kreirali neke šanse. I u produžecima su njihovi igrači bili svježiji. Nije Fati ništa specijalno napravio, ali stalno je bio energetski prisutan, Olmo također. Malo smo uz sreću došli do penala, bez obzira što smo imali svoje prilike.”

Bilić je dao ocjenu i za neke od igrača.

Petković mi je odigrao dobro, čuvao je loptu i odigravao. Pali smo prema naprijed, dobar mi je bio Kramarić, mučio je obranu. Vlašić i Majer nisu odigrali tako dobro, pali smo kvalitetom i energetski s izmjenama. U drugom produžetku vidiš Brozovića kako leti po terenu, ali nisu svi naši igrači u bili takvi. Španjolci su svježiji i s više samopouzdanja ušli u penale.”

Kada je bilo teško, Ivan Perišić je radio nered po lijevom krilu.

”Perišić je klasa, ima tu kvalitetu da kada svih 10 Španjolaca stane iza lopte, u njemu imaš igrača koji može probiti po boku i s vanjske i unutarnje strane.”

U redovima pobjednika, izdvojio je jednog igrača.

"Ansu Fati je bio sjajan, takvog igrača mi danas nismo imali, a njima je bio na klupi.” (I.M.)



Tagovi

Hrvatska nogometna reprezentacijaSlaven BilićFinal Four Lige nacija 2023Liga nacijaVatreni

Ostale Vijesti