Bilić jadikuje: Ostao bez 13 igrača, a prvenstvo počinje za tri tjedna

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 15.07.19. | 13:56

Ovo će biti težak početak za hrvatskog trenera.

Hrvatski trener Slaven Bilić ovog je ljeta preuzeo klupu engleskog drugoligaš West Bromwich Albiona. Klub sa stadiona Hawthorns pokušat će i ove sezone izboriti plasman iz Championshipa u najelitniji rang engleskog nogometa, ali njihov igrački kadar nimalo ne ide u korak s njihovim ambicijama.

Naime, popularni nazvani 'Baggiesi', ostali su bez nevjerojatnih 13 nogometaša ovog ljeta. Nekadašnji izbornik hrvatske reprezentacije ostao je bez dvije važne karike u momčadi, stopera Craiga Dawsona i napadača Jaya Rodrigueza za koje je utržio 16 milijuna funti, piše Express, a pored njih dvojice, još šest igrača se vratilo s posudbe u svoje matične klubove, dok su petorica napustila WBA kao slobodni igrači.

„Moramo dovesti igrače jer smo izgubili dosta njih i trebamo zamjene. Nadam se da smo blizu toga, nije do mene. Ja sam u tome, naravno, ali ne bavim se ja tim i ne dovršavam ja transfere. Nadam se da ćemo ubrzo nekog dovesti jer stvarno je već vrijeme. Ostala su nam tri tjedna do početka sezone i krucijalno je da ona dođu ovog tjedna“, izjavio je Bilić za Express Star.

U međuvremenu uprava kluba dovela mu je tek jedno pojačanje,a  to je hrvatski nogometaš Filip Krovinović koji je stigao na posudbu iz Benfice. On se priključio novim suigračima, među kojima su bivši lijevi bek Arsenala, Kieran Gibbs, nekadašnji vratar Uniteda, Sam Johnstone, nikad ostvarena nada Tottenhama, Jake Livermore i velški napadač Hal Robson-Kanu.

Slaven Bilić trenutno u kadru ima dva vratara i 16 igrača u polju.

WBA novu sezonu otvara 3. kolovoza u gostima kod Nottinghama.

<blockquote class="twitter-tweet" data-lang="en"><p lang="en" dir="ltr">Slaven Bilic has urged <a href="https://twitter.com/hashtag/wba?src=hash&amp;ref_src=twsrc%5Etfw">#wba</a> to get moving in the transfer market and says it’s ‘crucial’ club start signing players in the coming week <a href="https://t.co/nsaAFKu9EN">https://t.co/nsaAFKu9EN</a></p>&mdash; Matt Wilson (@mattwilson_star) <a href="https://twitter.com/mattwilson_star/status/1150521104240455685?ref_src=twsrc%5Etfw">July 14, 2019</a></blockquote>

<script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

POVRATAK NA NASLOVNICU

(Foto: Reuters)


Tagovi

Slaven BilićKieran GibbsHal Robson-KanuJake Livermore

Ostale Vijesti