Bilbao spremio bombastičan transfer zahvaljujući šukundjedu Juventusove zvijezde

Vrijeme Čitanja: 1min | uto. 03.03.20. | 10:50

Bio bi pravo pojačanje za Baske.

Politika Athletic Bilbaa dobro nam je svima znana.

Baskijski klub dopušta igranje u crveno-bijelom dresu samo ukoliko su igrači „domaći“, rođeni Baski. To se pravilo s vremenom modificiralo, pa za klub mogu igrati igrači i koji nisu Baski, ali su potekli u njihovom klub te oni koji su rođeni u Baskiji, iako su možda drugog državljanstva, poput bosanskohercegovačkog napadača Kenana Kodre, koji je rođen u Donostiji-San Sebastijanu.

Upravo to pravilo ih je ponukalo da 'dublje' kopaju po povijesti i krvnom srodstvu brojnih igrača, a čini se kako bi im se jedno takvo moglo poprilično isplatiti.

Naime, otkriveno je da je šukundjed Gonzala Higuaina rođeni Bask, a to je otkrio nogometašev otac Jorge. Njegov šukundjed bio je francusko-baskijskog porijekla, nešto poput Antoinea Griezmanna, a to mu daje zeleno svjetlo za igranje na San Mamesu.

Uprava Bilbaa krenula je u posao dovođenja 32-godišnjeg Argentinca u svoje redove, koji nije zadovoljanminutažom u Juventusu. Osim toga, Stara dama ga se već dulje vrijeme želi riješiti zbog velike plaće od sedam i pol milijuna eura godišnje.

<blockquote class="twitter-tweet"><p lang="en" dir="ltr">Athletic Club are looking to bring Gonzalo Higuain to Bilbao due to his Basque ancestry, according to Marca<a href="https://t.co/lw7zvWiSZU">pic.twitter.com/lw7zvWiSZU</a></p>&mdash; Goal (@goal) <a href="https://twitter.com/goal/status/1234742894528999424?ref_src=twsrc%5Etfw">March 3, 2020</a></blockquote> <script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

(Foto: Reuters)


Tagovi

Gonzalo Higuain

Ostale Vijesti