Action Images
Action Images

Bilbao na krilima Garcije preko Reala do finala Supekupa

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 14.01.21. | 22:55

Tragičar Lucas pogurao Baske.

U Malagi je odigrano drugo polufinale španjolskog Superkupa u kojem je Athletic Bilbao slavio protiv Real Madrida rezultatom 1:2 te izborio finale protiv Barcelone.

Katastrofalan dan za Kraljevski klub imao je Lucas, posebno u prvom dijelu, te se glupim pogreškama promovirao u tragičara utakmice. Prvo je ofenzivac Reala u 18. minuti poslao loše dodavanje koje presijeca Garcija te loptom pronalazi prezimenjaka Raula, koji rutinski posprema loptu u mrežu za 0:1.

No, katastrofa za Lucasa i Real tu ne završava jer u 38. minuti veznjak Kraljevskog kluba radi drugu veliku pogrešku i ruši protivnika u kaznenom prostoru na što sudac Minuera bez razmišljanja pokazuje na bijelu točku. Odgovornost je preuzeo Raul Garcija i sigurnim udarcem matira Courtoisa za svoj i Bilbaov drugi gol na utakmici.

U nastavku se Real pokušavao vratiti u utakmicu, posebno je opasan bio Marco Asensio, ali definitivno nije imao sreće jer su mu dva udarca umjesto u mreži završili na gredi.

Tračak nade za Real zbio se u 73. minuti kad je Benzema smanjio na 1:2. Valverde je centrirao s desne strane i pronašao Casemira, koji glavom u petercu pronalazi Francuza koji nije imao težak zadatak.

U završnici smo gledali totalnu opsadu gola Bilbaa. Real je u 83. minuti zabio gol za izjednačenje, ali ga je sudac poništio zbog zaleđa Benzeme. Pet minuta kasnije Ramos je dočekao jedan centaršut i silovito opalio glavom, ali lopta odlazi pored vratnice, a s tim i finale Superkupa. Posljednju priliku igrači Reala imali su u 97. minuti kad su tražili kazneni udarac, ali ga sudac nije svirao niti nakon provjere VAR-a.

U finalu ćemo tako gledati dvoboj Barcelone i Athletic Bilbaa, koji je na rasporedu 17. siječnja od 20:00 sati.


Tagovi

Španjolski Superkup

Ostale Vijesti