Action images
Action images

Big Sam šokirao aktualnog prvaka i na Anfieldu otkinuo bod Redsima

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 27.12.20. | 19:05

Heroj utakmice bio je branič gostiju Ajayi koji je poentirao na asistenciju Pereire u 83. minuti

Veliko iznenađenje u 15. kolu Premier lige!

Aktualni prvak Liverpool na svojem Anfieldu nije uspio svladati WBA koji je uspio osvojiti jedan bod u utakmici u kojoj je domaćin praktički tokom svih 90 minuta imao potpunu kontrolu nad utakmicom. Utakmica je završila rezultatom 1:1, a strijelci pogodaka bili su Mane (12') i Ajayi (82').

Domaćin je bolju igru u početku utakmice okrunio pogotkom Senegalca Manea u 12. minuti koji je lijepo reagirao na jedno dodavanje Matipa i proslijedio loptu u mrežu Johnstonea - 1:0

Redsi su nastavili biti bolji tokom utakmice, nizali su prilike, ali nikako nisu uspijevali postići drugi pogodak s kojim bi si na neki način kupili mir te bi tako puno lakše došli do sva tri boda.

U ovoj utakmici Liverpool je uputio čak 17 udaraca na gol WBA, ali koliko su oni bili neprecizni vidi se po tome što su tek dva išla u okvir gola Sama Johnstonea. S druge strane, WBA je uputio pet udaraca, a tri su išla u okvir vrat.

Utakmica je ušla u svoju posljednju fazu, gosti su tek povremeno prelazili centar, ali su onda u 82. minuti došli do izjednačenja. Igrači WBA kratko su odigrali korner nakon čega Pereira šalje lijep centaršut u srce domaćeg 16-erca, tamo je najviši Ajayi kojeg Fabinho nije uspio ukrotiti, a udarac Nigerijca Alisson ne uspijeva ukrotiti - 1:1

Do kraja utakmice Redsi su jedinu ozbiljnu priliku stvorili kad je Firminuo tukao glavom, ali njegov pokušaj izvrsno je obranio gostujući čuvar mreže.

Liverpool je usprkos izgubljena dva boda ostao na prvom mjestu Premier lige, dok je za momčad WBA ovaj bod 'zlata vrijedan' te će im on sigurno biti veliki poticaj za nadolazeće utakmice u prvenstvu. Momčad Sama Allardycea ostala je na predzadnjem mjestu, a u sljedećem kolu u goste im stiže Leeds koji je danas stigao do minimalne pobjede protiv Burnleyja.



Tagovi

WBALiverpoolPremier liga

Ostale Vijesti