Belgijski prvoligaš za kojeg igraju bivši dinamovac i najmlađi od braće Hazard ostao bez trenera

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 22.04.20. | 14:03

Radio je kao pomoćnik u Partizanu, bio izbornik Kazahstana i Mađarske...

Ovaj 57-godišnji Nijemac u klub je stigao 12. kolovoza prošle godine, a klub napušta s omjerom od šest ostvarnih pobjeda, dva remija i 11 poraza.

Ovaj iskusni stučnjak iza sebe ima poprilično bogat CV, a u trenerske vode ušao je kao pomoćnik Jurgena Robera, dogodišnjeg trenra Herthe koji je svojevremeno čak sjedio i na klupi Partizana. Prvi samostalni trenerski posao dobio je u Kazahstanu gdje je prvo vodio Tsesnu, a zatim i reprezentaciju, da bi nakon toga bio još trener mlade momčadi Olympiakosa, izbornik Mađarske i trener Mouscrona. Zanimljivo, na klupu Moucsrona sjeo je tako što mu je posao ponudio upravo Jurgen Rober koji tamo sada obnaša ulogu sportskog i tehničkog direktora.

Njegova glavna zadaća u Cercle Bruggeu bila je ta da izbori opstanak, a to je, barem zasada, izborio, budući da se njegova sada već bivša momčad nakon 29 odigranih kola nalazi na 14. mjestu s ukupno 23 osvojena boda.

Nadalje, iako u momčadi nije imao hrvatskih nogometaša, valja istaknuti kao je Storck imao prilike surađivati s Jeremyjem Taravelom, nekadašnjim braničem Dinama koji je ujedno i kapetan kluba te najmlađim od braće Hazard, Kylianom, koji je u klub stigao na početku ove sezone iz mlade momčadi Chelseaja.

Dodajemo za kraj kako je klub htio zadržati trenera i dogodine, ali se nisu dogovorili oko uvjeta nakon čega je 57-godišnji Nijemac odlučio ranije od očekivanog „dignuti sidro“ i nastaviti svoj trenerski put negdje drugdje.

<blockquote class="twitter-tweet"><p lang="und" dir="ltr"><a href="https://t.co/2GqkjHsG1N">https://t.co/2GqkjHsG1N</a></p>&mdash; Cercle Brugge (@cercleofficial) <a href="https://twitter.com/cercleofficial/status/1252899087164284929?ref_src=twsrc%5Etfw">April 22, 2020</a></blockquote> <script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

(foto: Reuters)

 


Tagovi

Cercle BruggeBernd Storck

Ostale Vijesti