Beckhamova nova igračka sa zvjezdanim imenima: U pregovorima sa zvijezdama Reala, Juvea i Galate

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 19.11.19. | 09:22

Nekadašnji engleski nogometaš ima velike ambicije.

Već je od ranije poznato da je proslavljeni engleski nogometaš David Beckham, osnovao novi klub koji će se natjecati u američkoj Major Soccer League. Iako imaju još nekoliko stvari za riješiti u Inter Miamiju, poput činjenice da se još ne zna koji će im stadion biti domaćinski. Njihov Miami Freedom Park će sveukupno koštati 700 milijuna eura i trebao bi biti dovršen tek za tri godine, a do tada bi trebali igrati na Lockhart stadionu, sada propalog kluba Miami Fusion.

 

 

Druga stvar je činjenica da sama momčad nema trenera. Inter Miami se povezuje s brojnim imenima poput Davida Moyesa i Gennara Gattusa, ali u Miamiju računaju na dobre odnose Davida Beckhama i Carla Ancelottija koji su surtađivali u Paris Saint-Germainu.

Ancelottijeva sudbina je u Napulju pod velikim upitnikom s obzirom na 'opsadno stanje' u klubu i samom gradu te na relaciji između trenera i igrača s jedne te predsjednika de Laurentiisa s druge strane. Španjolski AS piše kako je Ancelotti glavna želja Intera.

Međutim, to je tek početak. Novom 'Becksovom' klubu trebaju pojačanja i kada je u pitanju igrački kadar, jer trenutno u klubu imaju tek devetoricuigrača na rosteru, a prvenstvo počinje u ožujku.

Isti izvor prenosi kako Inter očajnički radi na dovođenju Jamesa Rodrigueza, koji je u nezavidnoj poziciji u Real Madridu. Kolumbijac se trenutno oporavlja od ozljede, ali svakako nije u planovima trenera Zinedinea Zidanea i odlazak u MLS bi mu mogao biti jako primamljiv ukoliko financijska ponuda bude zadovoljavajuća.

Osim Jamesa, spominju se i dva napadača u koje bi Inter iz Miamija rado uložio, a riječ je o veteranima Radamelu Falcau i našem Mariju Mandžukiću. Novooformljeni američki nogometni klub cilja na iskusne igrače, ali one koji su još željni igara na najvišoj razini, a napadači Monaca i Juventusa uklapaju se u tu viziju, poglavito bivši Vatreni koji u siječnju definitivno napušta redove Stare dame.

Već do sada, Beckham je u svojui novu 'igračku' doveo 19-godišnju nadu Estusidantesa, Matiasa Pellegrinija, zatim njegovog vršnjaka i napadača Banfielda, Juliana Carranzu te mladog reprezentativca Venezuele koji igra na poziciji stopera, Christiana Makouna.

Pojedini mediji ranije su spominjali potencijalne dolaske veterana Fabija Coentraa i Antonija Valencije, koji bi popunili bekovske pozicije, dok bi Joe Hart mogao osvanuti među vratnicama kada starta sezona.

Naravno, teško je očekivati da će Inter Miami moći privoljeti na dolazak sve spomenute želje, ali ako ostvari i dvije od ovih velikih imena, bit će velika stvar za početni uzlet novog kluba. Ranije ovog mjeseca u javnost je procurila informacija da će domaći dresovi ovog kluba biti u bijelo-rozoj varijanti, dok će se gostujući temeljiti na crnoj i rozoj boji.

 

 

POVRATAK NA NASLOVNICU

(Foto: Reuters)


Tagovi

David BeckhamMLSInter MiamiCarlo AncelottiJames RodriguezMario MandžukićRadamel Falcao

Ostale Vijesti