Reuters
Reuters

Beckham: "Messi je klincu iz Interove akademije dao nekonvencionalni savjet - više hodaj!" (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 04.10.23. | 11:58

Iako ne može igrati zbog ozljede, Messi educira mlade nade Inter Miamija.

"Messimania" zahvatila je ne samo Miami i Floridu već i cijele Sjedinjene Američke Države koje su 'poludjele' za vjerojatno najboljim igračem svih vremena, a koji je u srpnju ove godine pojačao Inter Miami, klub u većinskom vlasništvu Davida Beckhama.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+) 

Messi je u SAD-u krenuo impresivno, vodio je Inter Miami do osvajanja Leagues Cupa, turnira na kojem se natječu najbolji klubovi MLS-a i meksičkog MX-a, a Argentinac je u sedam utakmica uknjižio čak 10 pogodaka! Messi je potom s dvije asistencije vodio Inter do plasmana u finale Američkog kupa, a u tri utakmice MLS-a zabio je pogodak i upisao dvije asistencije. U 11 utakmica od dolaska u Miami Messijeva momčad upisala je 10 pobjeda (tri nakon boljeg raspucavanja jedanaesteraca) i samo jedan remi. No, Messi se nakon pobjede kod prvaka Los Angeles FC-a ozlijedio, propustio je dvije iduće prvenstvene utakmice (Miami je u međuvremenu izgubio 2-5 od Atlante), zatim je protiv Toronta izdržao samo 37 minuta (4-0 pobjeda Miamija), a onda je Inter bez Argentinca izgubio finale Kupa, i upisao dva remija u prvenstvu.

Preneseno, s Messijem u momčadi, Inter je upisao 11 pobjeda (tri nakon jedanaesteraca) i jedan remi. Bez Messija, Inter je na učinku od jedne pobjede dva remija i dva poraza.

Nakon poraza u finalu Kupa, Miamiju sada opasno prijeti i izostanak plasmana u doigravanje MLS-a. Miamiju mjesto koje vodi u doigravanje bježi četiri boda (uz utakmicu mane), ali je do kraja regularnog dijela sezone ostalo svega četiri kola. Prvu utakmicu Miami igra već večeras, kada gostuje kod Chicago Firea, a iduću u noći sa subote na nedjelju kada dočekuje Cincinnati. Iako su se u Miamiju nadali da će Messi biti dostupan za obje utakmice, čini se da će sigurno propustiti večerašnji sraz s Chicagom, a vjerojatno i subotnji ogled protiv Cincinnatija.

Prema tome, Inter Miami morat će se osloniti na postojeći kadar (na raspolaganju nije niti Jordi Alba) i pobijediti u dvije utakmice prije nego što s Messi vrati za dva susreta s Kahlininim Charlotteom, a onda, ako prođe sve po planu, krene u borbu za naslov kroz kostur doigravanja.

No, Messijeva utrka s vremenom da sanira ozljedu i Miamijeva borba u nastojanju da bez svojeg superstara izbori doigravanje, ne zabrinjavaju pretjerano Amerikance. Za njih je Messi i dalje jedna od najvećih športskih priča godine, stoga ne čudi da je izjava Beckhama o Messiju, a koju je slavni Englez dao u emisiji na SySportsu, postala iznimno viralna ne samo u SAD-u, već i cijelom svijetu.

Beckham je naime rekao kako je Messi, osim što je vjerojatno najveći nogometaš u povijesti, ujedno i veliki edukator odnosno da često koristi priliku da udijeli pokoji savjet mladim igračima. Beckham je tako ispričao anegdotu kako je jedan talentirani igrač iz Interove omladinske škole izjavio da mu je najbolji savijet koji mu je Messi udijelio bio - "Hodaj više. Jer, na taj način imat imat ćeš bolji pregled igre na terenu".

Možda je upravo to jedan od razloga Messijeve genijalnosti. Umjesto uvriježenog mišljenja, da se igrači ne smiju 'šetati' po terenu, a glorificiraju se igrači koji obaraju trkačke rekorde, Messi je klincu dao savjet - više hodaj, a manje trči!

Zanimljivo, nema što...

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Inter MiamiDavid BeckhamLionel Messi

Ostale Vijesti