Bayern se razmahao – poslana ponuda od 60 milijuna eura za mladu zvijezdu Serie A

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 13.05.19. | 19:41

Remont u Munchenu ide punom parom.

Remont momčadi Nike Kovača ide punom parom. Upravi Bayern Munchena jasno je da imaju momčad koja je davno prošla zenit, stoga su ovog ljeta odlučili investirati ogromnu količinu novca kako bi se vratili tamo gdje pripadaju – u sami europski vrh.

Naveliko se već pričalo o mnogim imenima koja su dogovorena ili će biti dogovorena za sljedeću sezonu kao nova pojačanja. Prije svih, najčešća imena na listii praktički sigurnih su ona napadača RB Leipziga, Tima Wernera i krilnog napadača Lillea, Nicolasa Pepea, dok se u posljednje vrijeme sa bavarskom prijestolnicom počelo povezivati i ime Ajaxovog mladića, Donnya van de Beeka. Određeni njemački mediji već su prenijeli ranije ove godine da je Werner postigao dogovor sa upravom prvaka Bundeslige, ali još nije stigla službena potvrda.

ODIGRAJ Bayern Munchen - Eintracht Frankfurt

Međutim, Bavarcima to neće biti dosta. Kako prenosi novinar ugledne Gazzette dello Sport, Tancredi Palmeri, aktualni branitelj naslova u Njemačkoj, pronašao je novo pojačanje upravo u Serie A. Štoviše, ne samo da su ga detektirali, nego su već i poslali prvu ponudu na adresu kluba.

Riječ je o Federicu Chiesi koji igra za Fiorentinu. 21-godišnji krilni napadač, sin nekadašnjeg talijanskog reprezentativca Enrica, ove sezone se 'stopio' s ostatkom momčadi u vrlo razočaravajućoj sezoni Viola koji dviije utakmice prije kraja prvenstva imaju tek 40 bodova i nalaze se na 13. mjestu ljestvice.

Mladi Federico u Serie A zabio je ove sezone tek 6 golova, dok je isti broj zabilježio i u Coppi d'Italia. Ipak, njegova cijena na tržištu nije previše pala te prema Transfermarktu on trenutno vrijedi 50 milijuna eura. Međutim, znaju i na Artemio Franchiju kakav dragulj imaju u svojim rukama, stoga će tražiti više za njega, a čini se kako će upravo Bayern ispuniti njihove uvjete.

Naime, Kovačevi šefovi poslali su ponudu vrijednu 60 milijuna eura u Firencu i sada čekaju odgovor uprave Fiorentine, koja bi navodno mogla tražiti gotovo astronomski iznos između 80 i 90 milijuna iste valute. Iako će morati duboko posegnuti u džep, čini se kako bi Bavarci upravo u Italiji mogli dobiti prvo pojačanje za sljedeću sezonu, nakon što su dogovoreni transferi Lucasa Hernandeza iz Atletica i Benjamina Pavarda iz Stuttgarta.

<blockquote class="twitter-tweet" data-lang="en"><p lang="en" dir="ltr">Bayern have bid 60m€ for Fiorentina’s Chiesa</p>&mdash; Tancredi Palmeri (@tancredipalmeri) <a href="https://twitter.com/tancredipalmeri/status/1127881832006025216?ref_src=twsrc%5Etfw">May 13, 2019</a></blockquote>

<script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

<blockquote class="twitter-tweet" data-lang="en"><p lang="en" dir="ltr">Bayern have made a €60m bid for Fiorentina’s Federico Chiesa, according to <a href="https://twitter.com/tancredipalmeri?ref_src=twsrc%5Etfw">@tancredipalmeri</a> <a href="https://t.co/EGxo8X3GS4">pic.twitter.com/EGxo8X3GS4</a></p>&mdash; Bayern &amp; Germany (@iMiaSanMia) <a href="https://twitter.com/iMiaSanMia/status/1127907278718414848?ref_src=twsrc%5Etfw">May 13, 2019</a></blockquote>

<script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

POVRATAK NA NASLOVNICU

(Foto: Reuters)


Tagovi

Federico Chiesa

Ostale Vijesti