Barcina svlačionica želi klupsku legendu na klupi

Vrijeme Čitanja: 1min | ned. 19.07.20. | 11:33

Postao je trener 2009. godine

Trenersku licenciju ima od 2009. godine, a trenutačno najveći doseg u trenerskoj karijeri bilo mu je mjesto pomoćnika Louisu van Gaalu. Oranje je pod palicom tandema Van Gaal – Kluivert bilo treće na Mundijalu u Brazilu 2014. godine a od prošlog ljeta radi kao direktor omladinskih pogona u Barceloni. Neko vrijeme ne radi u svlačionici, ali Barcinim igračima to ne smeta, jer su u kontaktu s njim svakodnevno.

Mundo Deportivo prenosi kako su igrači oduševljeni mogućnošću da ih upravo Kluivert vodi s klupe dogodine i donosi upravo ono na čemu inzistira Lionel Messi, a to je jak intenzitet rada i jak karakter u svlačionicu. Kluivert je vođa kakav je trenutačno potreban Barceloni, a njegovo ime će puno jače zazvoniti u ušima igrača poput Suareza i Griezmanna, od imena, recimo, Quique Setien...

Svete krave Barcine momčadi obožavaju ga i sjećaju se njegovih igračkih kvaliteta, a prednost mu je i što jako dobro poznaje omladinski inkubator katalonskog giganta. Primjerice, Ansu Fati mu je neka vrsta štićenika, a sve što bi trebao raditi u Barci, vrlo je slično onome što je nekoć svjedočio u Ajaxu.

(foto: Action Images)

 


Tagovi

Patrick KluivertBarcelonaNogomet

Ostale Vijesti