foto: Action Images
foto: Action Images

Barcelona uvjerljivo slavila protiv Betisa u utakmici sa sedam golova

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 07.11.20. | 19:41

Po dva gola Griezmanna i Messija, dva penala i crveni karton…

Odigrane su dvije utakmice devetog kola španjolske La Lige, Barcelona je na krilima Messija i Griezmanna uvjerljivo slavila protiv Betisa, Huesca i Eibar podijelili bodove.

Barcelona je na Camp Nou slavila protiv Betisa rezultatom 5:2, uz sjajnu partiju Griezmanna koji je upisao dva gola i asistenciju, ali je promašio kazneni udarac.

U prvom poluvremenu smo gledali otvorenu i zanimljivu utakmicu. Imala je Barcelona dvije velike prilike na startu, no na prvi gol smo morali čekati do 22. minute kad je Dembele ponovno izveo majstoriju nakon dodavanja Griezmanna i sjajnim udarcem s ruba kaznenog prostora pogodio za 1:0.

U 31. minuti Barcelona je zaradila kazneni udarac, Fati je dobio loptu na peterac, no prilikom pokušaja udarca na njega je stratao obrambeni igrač gostiju i sudac je bez razmišljanja pokazao na bijelu točku. Odgovornost je preuzeo Griezmann, no njegov udarac brani vratar Bravo.

Kazna je uslijedila u sučevoj nadoknadi kad je Sanabria zabio za 1:1. Tello je dobio loptu na lijevoj strani i ubacio, obrana domaćih reagirala je katastrofalno što je iskoristio Sanabria i zabio za poravnanje i rezultat s kojim se otišlo na odmor.

No, slavlje gostiju nije dugo trajalo jer je Griezmann u 49. minuti doveo Barcelonu u novo vodstvo. Odigrali su domaćini brzi protunapad, Alba je ubacio u kazneni prostor, Messi preskočio loptu, a Francuz je pospremio za 2:1.

U 61. minuti Barcelona je dobila novi penal. Dembele je sjajno opali po golu, lopta je prošla vratara, no Mandi na liniji gola brani rukom za što dobiva crveni karton, a Barcelona priliku za povećanje vodstva. Ovoga puta odgovornost je preuzeo Messi i zabio za 3:1.

Međutim, bez obzira što su gosti bili s igračem manje u 73. minuti smanjuju rezultat. Moreno je sjajno probio lijevu stranu, ušetao se s loptom do peterca i vratio povratnu za Lorena, koji je posprema u mrežu za 3:2.

No, to je bio labuđi pjev gostiju jer je Barca do kraja susreta zabila još dva gola i potvrdila svoju pobjedu. Prvo je Messi u 82. minuti zabio na asistenciju Roberta, a konačnih 5:2 postavio je mladi Pedri u 90. minuti, također na asistenciju Roberta.

U prvoj utakmici dana Huesca i Eibar su podijelili bodove rezultatom 1:1. Gosti su poveli u 38. minuti golom Burgosa, a konačnih 1:1 postavio je Mir u 67. minuti.


Tagovi

Antoine GriezmannLionel Messi

Ostale Vijesti