REUTERS/Isabel Infantes
REUTERS/Isabel Infantes

Barcelona tuži Španjolski nogometni savez, Sud odlučuje o Yamalovom golu

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 24.04.24. | 14:40

Predsjednik Laporta tvrdi da će, ako se utvrdi da je njegov klub oštećen, tražiti ponavljanje El Clasica

Barcelona ne dopušta da se stiša bura nakon El Clasica u kojem je Real Madrid slavio 3-2, daleko su vremena kad je Johan Cruyff bio izričito protiv katalonskog “kmečanja”.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

‘Gol-fantasma’ odnosno “gol-duh” Laminea Yamala i dalje je tema španjolskih medija. Barcelona ne prestaje pričati o tome. I nakon same utakmice uslijedile su oštre kritike na račun suđenja, nedostatka gol-tehnologije i “zlouporabe VAR sustava”.

Prvi čovjek Barcelone, Joan Laporta, najavio je da će Barcelona svim silama ispitati situaciju i utvrditi je li to bio pogodak ili nije.

Barcelona je sada otišla korak dalje i najavila da će tužiti Španjolski nogometni savez te da će rješenje ove situacije tražiti na sudu.

Dan nakon utakmice objavljena je i komunikacija glavnog suca s igračima i sucima iz VAR sobe, ali je izostao dio videa koji se odnosi na situaciju oko gola Yamala koji nije priznat kao pogodak.

Savez je odbio zahtjev Barcelone da klubu preda potpunu snimku komunikacije između suca i VAR sobe, a Katalonci je sada žele dobiti sudskim putem.

Laporta tvrdi da će, ako se utvrdi da je Barcelona oštećena, tražiti ponovnu utakmicu.

Međutim, 3D analize već su pokazale da pogodak nije bio, radilo se doslovce o milimetrima, no to ni ljudsko oko ni VAR bez gol-tehnologije ne vidi, što znači da su u pravu svi koji tvrde da je je pogodak napadača Barcelone poništen “odokativno”. No, dok to Sud riješi prvenstvo će već vjerojatno biti gotovo…


(G)


Tagovi

BarcelonaReal MadridEl ClasicoJoan LaportaLa Liga

Ostale Vijesti