Reuters
Reuters

Barcelona ponudila 75 milijuna eura za Danija Olma!

Vrijeme Čitanja: 1min | uto. 31.08.21. | 17:44

Vraća se tamo od kuda je i krenuo.

Barcelona je ponudila RB Leipzigu 75 milijuna eura za španjolskog ofenzivca Danija Olma, donosi katalonski Mundo Deportivo. Klub i igrač su se navodno sve dogovorili, Olmo bi trebao potpisati petogodišnji ugovor sa svojim matičnim klubom.

RB Laipzig bi trebao prihvatiti tu ponudu, pogotovo ako se u obzir uzme činjenica da su 23-godišnjeg Španjolca prije godinu i pol za 22 milijuna eura iz zagrebačkog Dinama.

Kao najveći problem transferu nameće se financijski Fair Play i pitanje može li Barcelona uopće registrirati Olma za aktualnu sezonu, no u Barceloni, tvrdi Mundo Deportivo, rade na 'rješenju'.

No, kako pouzdani Fabrizio Romano tvrdi, RB Leipzg neće pristati na Barcelonine uvjete prema kojima Katalonci žele posuditi Olma na godinu dana uz obavezu kupnje idućeg ljeta.

Podsjetimo, Olmo je u Dinamo stigao upravo iz Barcelonine La Masije ss 16 godina. U Zagrebu se zadržao pet godina i ostvario jedan od najvećih izlaznih transfera u povijesti kluba. Nakon sezone i pol u Leipzigu, Olmo bi se mogao vratiti tamo gdje je i započeo s nogometom.

Olmo je u godinu i pol dana provedenih u RB Leipzigu zabio 12 golova uz 13 asistencija, prometnuo se u standardnog reprezentativca Španjolske, ovog ljeta s Furijom je igrao polufinale Eura i finale Olimpijskih igara, a sada bi se trebao vratiti u katalonskog diva u kojem je i ponikao.


Tagovi

BarcelonaDani Olmo

Ostale Vijesti