Srecko Niketic/PIXSELL
Srecko Niketic/PIXSELL

Bande na korak od povratka u Belgiju, dobre igre u Puli nisu mu puno pomogle

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 17.06.22. | 14:17

23-godišnjak iz Burkine Faso je prošle sezone skupio sedam pogodaka i dvije asistencije u 1. HNL

Veoma dobru sezonu odradio je Hassane Bande u Puli. Naročito je impresivan bio u otvaranju sezone, u prvih šest kola zabio je četiri pogotka, da bi onda do zimske pauze još dva puta poentirao te jednom asistirao. Od maksimalnih 20 utakmica u prvom dijelu sezone u HNL-u Bande je tek jednu propustio (Dinamo) te svega jednom nije bio u početnoj postavi.

Kad su zimus mnogi odmarali, Bande je otišao na Afrički kup nacija, a sa svojom Burkinom Faso ostvario je povijestan rezultat. U polufinalu je bolji bio Senegal, dok je u utakmici za treće mjesto Kamerun u konačnici slavio rezultatom 8:6. Ta utakmica za treće mjesto Bandea je jako potrošila, njegova reprezentacija vodila je rezultatom 3:0 sve do 71. minute da bi se onda 'gosti' vratili i u konačnici slavili u raspucavanju.

Bande se vratio u Pulu, dobio par dana viška da se 'resetira', ali u nastavku sezone više nije bio isti igrač. I fizički i psihički Bande je djelovao iscrpljen pa je tako u drugom dijelu sezone skupio tek jedan pogodak i jednu asistenciju…

U Istri 1961 su htjeli zadržati 23-godišnjeg krilnog napadača, ali on se odlučio vratiti u Ajax. Doduše, neće igrati za Kopljanike, jasno je da će ga čelnici amsterdamskog velikana poslati na novu posudbu, a čak su ga spremni i transferirati za manje od 10 posto iznosa kojeg su za njega platili prije četiri godine.

Naime, kako javljaju belgijski mediji, Bande bi mogao postati novi igrač novog drugoligaša Beerschota čiji je član i dalje Stipe Radić (ne još zadugo), dok je Leon Kreković nedavno otišao iz spomenutog kluba u Šibenik.

Beerschot bi Bandea, ali Ajax za njega traži 700 tisuća eura. Samo 700 tisuća, jer prije četiri godine Kopljanici su ga kupili za 8.25 milijuna eura od Mechelena. Bandeu je teška ozljeda usporila igrački napredak, godina i pol u Puli mu je sjajno koristila, ali i dalje je on daleko od igrača kakvog su mnogi vjerovali da će biti.

No, čak i tih 700 tisuća je previše za Beerschot, što je i očekivano budući da su prošle sezone ispali iz Jupiler Pro lige. Oni će stoga ga pokušati dovesti na posudbu, a ista će se vjerojatno i realizirati ako se u međuvremenu ne pojavi netko tko će 'iskeširati' onoliko koliko bi Kopljanike zadovoljilo.

Kako bilo, Bande će po dobrom pamtiti svoju avanturu u HNL-u, ali vjerojatno se više neće vraćati. Osim ako za njega interes ne pokažu Dinamo, Hajduk ili Osijek, jedina tri kluba koja su u stanju izdvojiti 700 tisuća eura odštete…


Tagovi

Hassane BandeBeerschotAjaxnogometni transferitransferiLjetni prijelazni rokLjetni prijelazni rok 2022.

Ostale Vijesti