Balotelli poludio: Bijesan napucao loptu zbog rasističkih povika (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 1min | ned. 03.11.19. | 18:39

Incident na poslijepodnevnom srazu prve talijanske lige.

Danas poslijepodne Verona našeg Ivana Jurića svladala je Bresciu s 2:1, te se time, makar privremeno, digla na 9. mjesto ljestvice Serie A.

No jedan od događaja koji je obilježio utakmicu je incident kada je Mario Balotelli kontrolirao loptu u neposrednoj blizini korner zastavice, kada je začuo povike koje je protumačio kao rasističko provociranje.

<blockquote class="twitter-tweet" data-lang="en"><p lang="en" dir="ltr">Scenes in Italy. Mario Balotelli, presumably in response to racist abuse from fans, picks up ball and kicks it into stands.<br><br>Here&#39;s the aftermath.<br><br>We - football, society – need teammates/opponents to stop pleading with victims to not walk off, start walking off with them instead <a href="https://t.co/wQ6rfs7j0K">pic.twitter.com/wQ6rfs7j0K</a></p>&mdash; Henry Bushnell (@HenryBushnell) <a href="https://twitter.com/HenryBushnell/status/1191021968562282497?ref_src=twsrc%5Etfw">November 3, 2019</a></blockquote>

<script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

Naš trener Ivan Jurić se oglasio povodom toga:

„Nije bilo apsolutno nikakvih rasističkih povika“, rekao je.

„Bilo je zvižduka svaki put kad bi on imao loptu, ali ništa rasistički. Ja nisam čuo niti jedan jedini povuk te vrste.“

Prisutnost bilo kakvih povika koji bi upućivali na rasizam zanijekao je i predsjednik Verone Maurizio Setti, koji je ustvrdio kako su njihovi navijači ''cinici, ali ne i rasisti''.

Je li odlični napadač, koji je barem djelomice bijes iskalio odličnim golom u 85. minuti, malo pretjerao poučen nekim primjerima iz povijesti, procijenite sami.

<div style="width:100%;height:0px;position:relative;padding-bottom:56.327%;"><iframe src="https://streamja.com/embed/Wk3r" frameborder="0" width="100%" height="100%" allowfullscreen style="width:100%;height:100%;position:absolute;"></iframe></div>

(foto: Reuters)

 


Tagovi

Mario BalotelliBresciaVeronaSerie AIvan Jurić

Ostale Vijesti