TOLGA BOZOGLU/Action Images
TOLGA BOZOGLU/Action Images

Bale unatoč promašenom penalu junak Velšana, Turskoj ostala samo teorija(VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 16.06.21. | 20:02

Sjajna veza Bale-Ramsey ipak prejaka za Gunesove izabranike.

Na Olimpijskom stadionu u Bakuu odigrana je utakmica drugog kola Skupine A u kojoj je Wales slavio protiv Turske rezultatom 2:0.

U prvom poluvremenu gledali smo otvoren nogomet u kojem su Velšani bili konkretnija i bolja momčad, iako su i Turci imali dobrih trenutaka.

Prvu veliku priliku na utakmici izradili su Velšani u 7. minuti, Bale je sjajnim dodavanjem proigrao Ramseyja, ali Cakir brani njegov pokušaj. Samo dvije minute kasnije Turci su brzo izveli slobodan udarac, lopta je stigla do Yilmaza, koji tuče snažno, ali lopta se odbija od Mephan te odlazi u korner.

Uslijedile su dvije dobre prilike Velšana, prvo je James tukao u 13. minuti glavom, ali lopta odlazi preko gola, tri minute kasnije Bale je pucao glavom s nekih 6-7 metara te se činilo kako će lopta završiti u mreži, no na putu prema golu pogađa Soyuncuovu ruku. Velšani su žestoko protestirali tražeći najstrožu kaznu, no sudac Soares Dias samo je odmahnuo rukom, a da je dobro procijenio potvrdila je i ponovljena snimka.

U 25. minuti ponovno je radila veza Bale-Ramsey, ofenzivac Rela na posudbi u Tottenhamu savršenim dodavanjem je uposlio veznjaka Juventusa, međutim njegov udarac odlazi preko gola.

Nakon te prilike uslijedila je bolja igra Turske, izabranici Gunesa su zavladali terenom te su stvorili par poluprilike i prilika, od kojih je najveća ona iz 29. minute kad je Ayhan odlično tukao glavom nakon kornera, ali njegov udarac sa crte gola skida Morrell.

Na samom smiraju prvog dijela po treći put je sjajno radila veza Bale-Ramsey, no ovoga puta Turski vratar nije imao nikakve izglede te je Wales stigao do vodstva. Bale je preciznom dugom loptom izbacio Ramseyja samog pred Cakira, a veznjak Juventusa ovoga puta je bio smiren te nakon fenomenalnog primanja rutinski poslao loptu u mrežu te tako postao prvi Velški nogometaš koji je zabio na oba velika reprezentativna natjecanja.

Pogledajte gol Ramseyja OVDJE.

Turci su u nastavak krenuli puno odlučniji te su već nakon dvije minute zaprijetili, ali Under udarac glavom odlazi pored gola. Otvorenija igra protivnika otvorila je prostor Velšanima za protuudare pa je već u sljedećem napadu zaprijetio James, no njegov udarac završava u bloku.

U 55. minuti Turska je imala veliku priliku za rezultatski povratak, Yilmaz je neometan primio loptu u kaznenom prostoru, ali nije bio dovoljno koncentriran te snažno tuče preko gola.

Kazna je trebala uslijediti u 60. minuti kad je Bale probio lijevu stranu, ali ga ruši Celik na što Soares Dias pokazuje na najstrožu kaznu za Velšane. Odgovornost je preuzeo Bale, ali njegov udarac odlazi visoko preko gola.

Pogledajte promašaj kaznenog udarca Balea OVDJE.

Nakon promašaja najstrože kazne Velšani su se povukli, dok su Turci bacili sve karte u napad. Međutim, unatoč konstantnom pritisku izabranici Gunesa nisu pronalazili put ka mreži Warda.

Na novu veliku priliku čekali smo do 78. minute kad je James isprobao udarac s ruba kaznenog prostora, a samo dvije minute kasnije sijevnuo je brzi protuudar Velšana, Ramsey je izbacio Robertsa na desnoj strani, a njegov ubačaj je pronašao glavu Balea na suprotnoj vratnici, no Cakir je spreman te ostavlja Tursku u igri.

Turci su veliku priliku propustili u 87. minuti kad je Demirel najviše skočio nakon ubačaja u kazneni prostor te tukao glavom, ali Ward fantastično skida te lopta odlazi u korner. Velšani su nakon ubačaja iz kuta preko Jamesa pokrenuli brzu kontru te su krenuli četiri na tri, ali ubačaj veznjaka Manchester Uniteda nije pronašao nikog te je propala velika prilika s kojom su mogli riješiti pitanje pobjednika.

Na ulazu u sučevu nadoknadi nervoza je učinila svoje pa smo gledali masovno naguravanje u kojem su prednjačili Davies i Yilmaz za što su nagrađeni žutim kartonima.

Pogledajte naguravanje OVDJE.

Nakon te gužve raspala se igra Turske, Velšani ih ponovno iskontrirali, da bi se u 95. minuti Bale prošetao po desnoj strani te poslao prizemnu loptu na peterac gdje je na nju naletio Roberts i pospremio je u mrežu za konačnih 2:0.

Pogledajte gol Robertsa OVDJE.

Velšani su ovom pobjedom stigli na korak do prolaska skupine, dok su Turci s novim porazom stigli na korak do ispadanja te im je praktički za prolaz ostala samo teorija.



Tagovi

Euro 2021Euro 2020EUROWalesTurska nogometna reprezentacijaGareth BaleAaron Ramsey

Ostale Vijesti