Bačelić-Grgić zabio prvijenac, Santini promašio penal

Vrijeme Čitanja: 1min | ned. 03.08.14. | 10:14

Stipe Bačelić-Grgić nije mogao zamisliti bolji start u belgijskoj ligi. Nakon što je u prvom kolu proglašen igračem utakmice, protiv Genka je postigao i svoj prvi pogodak.

 

Bačelić-Grgić je Cercle Brugge doveo u vodstvo u 37. minuti, ali Genk je preko Buffela izjednačio tek 5 minuta kasnije. Do kraja utakmice nije više bilo pogodaka pa je Cercle Brugge i u drugoj utakmici došao do jednog boda.

U listu strijelaca mogao se upisati i Ivan Santini, no on je u 25. minuti promašio kazneni udarac za svoj Kortrijk. Možda je upravo taj detalj presudio da Standard odnese bodove. Naime, prije promašaja zadarskog napadača Kortrijk je vodio s 1:0, a asistent strijelcu Tomaševiću bio je upravo Santini. Bilo je to u 14. minuti, a do kraja poluvremena gosti su preko Ajdarevića izjednačili. U zadnjoj četvrtini utakmice pala su još tri gola. Prvo je Watt u 64. minuti dao drugi gol za St.Pauli, pet minuta kasnije izjednačio je de Mets da bi konačnih 2:3 postigao Mujangi u 89. minuti.

S rezultatom 2:3 završila je i utakmica između Charleroi i Westerloa. Domaćini su preko Faurea (7.) i Kitambale (27.) poveli s 2:0, a onda je uslijedio preokret. Aoulad je postigao dva gola (36. i 55.), a konačni rezultat postigao Gounongbe u 63. minuti.

Poput Bačelića-Grgića i Santinija, i Hrvoje Čale je odigrao svih 90 minuta u 2. Kolu Jupiler lige, no njegov Waasland-Beveren je poražen kod Mouscrona. Jedini gol postigao je Diaby

(Foto: Pixsell)


Tagovi

Stipe Bačelić-GrgićIvan Santini

Ostale Vijesti