EXPA/ Freshfocus/ Claudio Thoma
EXPA/ Freshfocus/ Claudio Thoma

Augsburg za sportskog direktora stavio Švicarca hrvatskih korijena

Vrijeme Čitanja: 1min | sri. 14.06.23. | 18:47

Jurendić će biti odgovoran za sve što se tiče prve momčadi

Augsburg planira svoju 13. uzastopnu sezonu u Bundesligi i radi novosti na svim planovima. Tako je Upravni odbor odlučio angažirati Marinka Jurendića kao sportskog direktora kluba. Ovaj 45-godišnji Švicarac dolazi u Augsburg iz Züricha. Jurendić je s FCA-om potpisao ugovor do 30. lipnja 2026. godine.

Marinko Jurendić je švicarski umirovljeni nogometaš i trener hrvatskih korijena rođen u Gradačcu u BiH.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

“Marinko Jurendić ispunjava sve uvjete koje smo imali da netko ojača naš sportski menadžment. Bio je uspješan kao sportski direktor i sa sobom donosi puno kvalifikacija i iskustva iz svoje igračke karijere, vremena koje je proveo kao trener i rada s reprezentacijom,” rekao je Stefan Reuter, član odbora za sport Augsburga. Jurendić će biti odgovoran za sve što se tiče prve momčadi, javili su iz kluba.

“Stvarno se veselim što ću raditi FC Augsburg. Uzbuđen sam što mogu raditi u timu koji će pokušati pomoći u oblikovanju budućnosti kluba u Bundesligi. Moji razgovori s klubom bili su izuzetno produktivni i oblikovani uzajamnim poštovanjem. Vjerujem da zajedno možemo nastaviti razvijati Augsburg korak po korak i omogućiti igračima naše akademije da više dođu do izražaja,” rekao je Marinko Jurendić, koji će se službeno pridružiti Augsburgu 1. kolovoza nakon prijelaznog roka u Zürichu. (eg)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Augsburg

Ostale Vijesti