Athletic svladao Levante u gostima i došao u zonu Europe

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 12.07.20. | 19:02

Baski su, barem na koji sat. zasjeli na sedmo mjesto.

Levante i Athletic Bilbao odigrali su poslijepodne utakmicu 36. kola Primere. Dvoboj je završio rezultatom 1:2, a Baski su ovom pobjedom zasjeli na sedmo mjesto, zadnje koje vodi u Europsku ligu, minimalno do kraja dvoboja između Leganesa i Valencije.

Do vodstva su Baski došli vrlo rano. Napad je išao po desnoj strani otkud je došao i centaršut a njega su, iako nije bio previše oštar, propustili svi obrambenjaci domaćina. Taj je poklon iskoristio Raul 34-godišnji veteran Raul Garcia i poluvolejem s otprilike 13 metara poentirao u desni kut gola Fernandeza Abariskete za 0:1 već u četvrtoj minuti.

Utakmica je do samog kraja poluvremena protekla u relativno uspavanom ozračju sve do sudačke nadoknade. Domaćini su prvo očistili jednu situaciju pred golom, no lopta je brzo vraćena u opasnu zonu. Oscar de Marcos je lukavo iz prve proigrao jpš jednom Garciju koji hladnokrvno prebacuje vratara domaćina za 0:2 u 46. minuti.

U 71. minuti vidjeli smo smanjenje rezultata. Visoku je loptu na lijevoj strani primio Borja Mayoral, s igračem na leđiam odično se izborio za poziciju i našao u situaciji licem prema golu uz gol-aut liniju, a iz te je pozicije lako kraj vratara Simona uposlio Enisa Bardhija koji je jednostavno zakucao loptu u prazan gol za konačnih 1:2 u 71. minuti.

Ranije je Espanyol izgubio 0:2 od Eibara na domaćem terenu, a osim Leganesa i Valencije u kasnijem  se terminu sastaju Sevilla i Mallorca.

(foto: Albert Gea/Reuters)


Tagovi

Raul GarciaAthletic BilbaoLevantePrimera

Ostale Vijesti