Action Images
Action Images

Arthur i McKennie vratili Juve na pobjednički kolosijek u Serie A

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 24.01.21. | 15:05

Pirlo bolji od Mihajlovića.

Juventus je protiv Bologne otvorio današnji program 19. kola Serie A i bez većih teškoća pobijedio Bolognu 2:0. Goste je u prvom poluvremenu načeo Arthur svojim premijernim golom u dresu Stare dame, a posao je završio Weston McKennie u drugom dijelu za konačnih 2:0. Crno-bijeli su poslije poraza od Intera u derbiju pobijedili Napoli 2:0 u Superkupu, a s ova tri boda vratili su se na pobjedničke staze u talijanskom prvenstvu.

Stara dama dominirala je veći dio susreta, ali nisu ni gosti bili bez prilika. Uvodnu inicijativu na terenu domaći su konkretizirali već u prvoj minuti, brazilski veznjak Arthur opalio je s udaljenosti, lopta je putem promijenila smjer i zakoprcala se u mreži nemoćnog Lukasza Skorupskija.

Arthuru je to bio prvi gol od ljetošnjeg dolaska iz Barcelone, a uspio ga je zabiti iz petog upućenog udarca u Serie A u karijeri.

Bologna je do kraja poluvremena mogla izjednačiti, čak i povesti, ali najprije je u 40. minuti Soriano promašio gol iz sjajne prilike, a zatim im je par minuta kasnije VAR poništio Orsolinijev pad u kaznenom prostoru.

Par minuta u drugom dijelu ponovo je prijetila Bologna, gosti su već počeli slaviti gol Muse Barrowa poslije sjajnog solo prodora i šuta s ivice šesnaesterca, međutim Szczesny je fantastično izvadio loptu iz mreže i ostalo je 1:0.

Taj je rezultat bio u opasnosti još dva puta do 71. minute, a po jednu šansu promašili su domaći i gosti, no tad je sjajni Weston McKennie najviše skočio u šesnaestercu poslije kornera Juana Cuadrada i postavio konačnih 2:0.

Mladi veznjak igra sjajno ove sezone, a to je primijetio i njegov šef. Pojedini analitičari tvrde kako je najbolji igrač Juvea ove sezone, a za to će ga Andrea Pirlo nagraditi otkupom njegovog ugovora u skorašnjoj budućnosti. McKennie je ljetos stigao na posudbu iz Schalkea s opcijom otkupa za 18.500.000 eura, a Talijani pišu kako će je Juve ubrzo aktivirati.



Ostale Vijesti