Action Images via Reuters/Lee Smith
Action Images via Reuters/Lee Smith

Arsenal završio na 2. mjestu, ali postavio novi negativni rekord Premier lige

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 21.05.23. | 13:16

Najbolja sezona Topnika godinama unazad, ali ostat će gorak okus.

Bilo je to jasno i prije jučerašnje utakmice, ali porazom Arsenala kod Nottingham Foresta, Manchester City i matematički je osigurao novi naslov prvaka Engleske. Forma koju su Topnici prikazali u zadnja dva mjeseca bila je ispod svake razine potrebne za borbu za Europu, a kamoli za naslov prvaka. Istovremeno, City igra najbolji nogomet u sezoni i tempirali su formu za period kada se dijele trofeji, tako da su furioznom završnicom pregazili konkurenciju predvođenu Arsenalom.

"Moramo čestitati Manchester Cityju. Ovo je za nas bilo nevjerojatno putovanje koje je trajalo deset mjeseci, dugo smo bili ispred Cityja. Radili smo 11 mjeseci i toliko smo dugo bili na vrhu. Borili smo se, ali nije bilo dovoljno. Moramo se oporaviti, ovo jako boli. Moram pronaći način kojim ću podići igrače”, rekao je nakon jučerašnjeg poraza Mikel Arteta.

Bio je to treći poraz Arsenala u zadnjih pet utakmica, a u posljednjih osam nastupa osvojili su mizernih devet od 24 moguća boda. Puno premalo da bi se skinulo Građane s trona.

"Ispričavam se navijačima. Vjerovao sam da možemo osvojiti naslov. Igrači nisu i to je moja odgovornost. Kada dođete do travnja i svibnja, morate imati 24 spremna igrača. Mi ih iz raznih razloga nismo imali", priznao je Španjolac na klupi Arsenala.

Londonsku momčad koštao je niz od tri remija u kojima su protiv Liverpoola i West Hama prokockali vodstvo od 2-0, a potom i 3-3 na domaćem terenu protiv Southamptona, daleko najgore momčadi lige. S tih šest bodova bi, prije svega, u daleko komotnijem raspoloženju otišli na Etihad u 33. kolu, a sačuvali bi i opipljiviju zalihu za samu završnicu.

Statistička crtica koja će posebno zaboljeti sve navijače Arsenala je činjenica da su čak 248 dana bili vodeća momčad Premier lige. Time su postavili negativni rekord jer su momčad koja je najviše vremena kroz jednu sezonu provela na vrhu ljestvice, a da se, na koncu, nisu okrunili naslovom prvaka.



Tagovi

ArsenalMikel ArtetaPremier liga

Ostale Vijesti