Arsenal izbacio Standard, Malmo slavio u sjevernom derbiju (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 12.12.19. | 21:14

Golijade u skupini F presudile Belgijcima.

Odigrane su prve utakmice posljednjeg kola skupina Europske lige.

Standard je na domaćem terenu remiziraio s Arsenalom rezultatom 2:2, iako su imali vodstvo od dva gola, ali su na kraju ostali i bez proljeća u Europi.

Topnici su bolje otvorili utakmicu i dominirali u prvom dijelu, no Smith Rowe i Saka nisu bili dovoljno koncentrirani te se na odmor otišlo nepopularnim početnim rezultatom.

No, u drugom dijelu utakmica se potpuno otvorila. Domaćini su već nakon dvije minute golom Bastiena došli u vodstvo 1:0.

 

 

U 69. minuti Standard golom Amallaha povećava prednost na 2:0, no u tom trenutku im ne ide rezultat iz druge utakmice za prolaz dalje.

 

 

Arsenal u 78. minuti golom Lacazettea se vraća u igru.

 

 

Da bi samo tri minute kasnije asistent postao strijelac, Saka je zabio za konačnih 2:2.

 

 

Da stvar bude gora za Belgijce, Guimares je u drugoj utakmici okrenuo Eintracht u samo dvije minute pa je na kraju gol mladog napadača Topnika izravno utjecao na ispadanje Standarda iz Europe.

Guimaras je preokretom slavio u Frankfurtu protiv Eintrachta rezultatom 2:3. Gosti su poveli već u 8. minuti golom Rochinha.

 

 

Međutim, domaćini do odmora preokreću rezultat golovima de Coste u 31. i kamade u 38. minuti. Posebno je zanimljiv izjednačujući gol, zbog nevjerojatno loše reakcije vratara Silve.

 

 

 

 

U drugom poluvremenu gosti su bili bolja momčad na terenu, Hanin je u 56. minuti pogodio gredu i sve je izgledalo kako će Eintracht izboriti pobjedu i osvojiti skupinu. No, Guimares pred sam kraj utakmice u dvije minute preokreće rezultat. Prvo je u 85. minuti Elmusrati zabio za 2:2, da bi u 87. minuti Edwards postavio konačnih 2:3.

 

 

 

 

U Kopenhagenu je odigran derbi sjevera Europe, u kojem je Malmo slavio protiv istoimenog domaćina 0:1 te tako izborio prvo mjesto skupine. Jedini gol na utakmici djelo je Papagiannopoulosa iz 77. minute koji je na nesreću svoje momčadi pogodio vlastitu mrežu.

 

 

U drugoj utakmici skupine b, Dinamo Kijev je remizirao protiv Lugana 1:1 te tako na koncu propustio se plasirati u drugi krug. Gosti su poveli u 45. minuti golom Aratorea, da bi Tsygankov u 94. minuti postavio konačnih 1:1.

 

 

 

 

APOEL je golom Savića iz 61. minute pobijedio Sevillu te osigurao prolazak u drugi krug. Samo pet minuta prije pobjedničkog gola gosti, točnije Dabbur, su promašili kazneni udarac.

 

 

Qarabag je na svom terenu remizirao protiv Dudelangea rezultatom 1:1. Gosti su poveli u 63. minuti golom Bougrinea, a konačnih 1:1 postavio je Gueye u 91. Domaćini su od 46. minute igrali s igračem manje.

 

 

 

 

 

 

POVRATAK NA NASLOVNICU

(foto: Reuters)

 


Ostale Vijesti