Dan Mullan/PA Images/PIXSELL
Dan Mullan/PA Images/PIXSELL

Arsenal ima alternativu ako propadne zadržavanje Odegaarda u Londonu

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 28.03.21. | 17:36

Bacili su oko na francuskog reprezentativca u Betisu

Ove zime na posudbu u Arsenal stigao je Martin Odegaard iz Real Madrida. Primarni fokus Arsenala na kraju sezone bit će pokušati pronaći način zadržavanja Odegaarda, koji bi se trebao vratiti u Real Madrid nakon isteka posudbe. Londonski klub nema klauzulu u ugovoru koja bi im omogućila da zadrže norveškog reprezentativca, ali dogovor je s Realom da razgovaraju o situaciji na ljeto.

U idealnom slučaju, Arsenal bi želio trajno potpisati 23-godišnjaka, ali trenutno nije jasno bi li Real Madrid bio otvoren za to ili bi Arsenal uopće imao sredstava da sklopi posao. Još jedna posudba bila bi jedna od opcija. Stoga, Topnici traže alternativu, a vide je u francuskom internacionalcu u španjolskom Betisu.

Radi se o Nabilu Fekiru za kojeg su se zanimali još 2019. godine prije nego je on prešao iz Lyona u Betis. Protekle dvije godine 27-godišnjak je proveo u Španjolskoj, a isto toliko ima još ugovora te otpusnu klauzulu od 90 milijuna eura.

Na prvu, sigurno je da bi Arsenal taj iznos odbio, ali Betis zbog loše financijske situacije uzrokovane pandemijom mora prodavati igrače pa bi, kako javlja Goal, za Fekira tražili 30 milijuna eura. Francuz je blizu dolaska na Otok bio u ljeto 2018. kada se Liverpool interesirao za njegovo dovođenje, ali nakon što je to propalo iduće ljeto je odabrao Andaluziju. Svoju prvu sezonu u Španjolskoj završio je sa sedam golova i četiri asistencije iz 31 nastupa, a sezone je tri puta tresao mrežu u svim natjecanjima, dodavši pet asistencija u momčadi Manuela Pellegrinija.

Na radaru Arsenala je i krvnik Tottenhama, Dinamov Mislav Oršić. Kako javljaju brojni engleski mediji, Arsenal je zainteresiran za Dinamovog sjajnog ofenzivca. Ovu informaciju je lansirao jedan od najuglednijih otočkih medija The Times. Navodno je Oršić već neko vrijeme bio na radaru Mikaela Artete da bi poslije fantastične partije protiv Arsenalovog gradskog rivala postao 'hot' tema ma Emiratesu. Hrvat bi u sjevernom Londonu došao kao zamjena za Williana kojeg će se klub pokušat riješiti jer nije zadovoljio a ima visoku plaću.

Osim neupitne nogometne kvalitete zbog koje ga Arsenal primarno želi, Oršić je Gunnersima interesantan jer je 'low cost' varijanta. Arsenal neće imati mnogo novaca za pojačanja narednog ljeta, budžet će morati skratiti, a pogotovo ako momčad kroz Europa League ne izbori direktan plasman u Ligu prvaka.



Tagovi

Martin Odegaard

Ostale Vijesti