REUTERS/Ciro De Luca
REUTERS/Ciro De Luca

Antonio, vruće im je: Candreva dva puta ohladio Speziju i donio pobjedu Sampdoriji (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 3min | pet. 22.10.21. | 22:24

Iskusni veznjak predvodio brze i ubojite kontre...

Iako je Genova izgubila na teškom gostovanju u Torinu kod Ivana Jurića, čime si je dodatno zakomplicirala život kada je u pitanju ostanak u Serie A, druga ekipa tog lučkog grada danas je imala razloga za zadovoljstvo. Sampdoria je u drugoj utakmici dana devetog kola Serie A pobijedila oslabljenu Speziju rezultatom 2:1 i tako upisala važne bodove i rapidan skok s dna, prema sredini tablice.

Junak dana? Antonio Candreva. Iskusni veznjak/krilni napadač je danas bio prvo ime svoje momčadi, zabio je oba pogotka i tako samo riješio pitanje pobjednika utakmice. I to sve u prvom poluvremenu.

Moramo biti pošteni, prvi gol će donijeti dileme kome ovaj gol pripada. Sudac dosudio prekršaj s lijeve strane igrališta, taman u zoni udarca ili neugodnog ubačaja na peterac. Candreva je uputio najopasniju loptu, onu kojoj treba samo milimetar silaska sa očekivane putanje kako bi završila u golu. Majstoriju starog lisca pronađite OVDJE. Na kraju je ipak sve registrirano kao autogol Gyasija.

Zanimljivo, Sampdoria uopće nije tražila posjed, što je očekivana praksa kada igraš utakmicu na domaćem terenu. Naprotiv, Doria je prepustila loptu gostima, i čekala svoju priliku iz prekida ili kontre. Spezia se pak u toj ulozi „lidera“ dobro snašla, pucali su nekoliko puta prema vratima Audera, ali neuspješno.

Kazna #2 je stigla pak u 35. minuti. Obrana Spezije, za koju danas nije nastupio naš Martin Erlić koji već neko vrijeme vuče ozljedu, reagirala je katastrofalno u jednom tek naoko bezopasnom napadu. Gabbialdini je navukao na sebe cijelu obranu, Candreva se lukavo prikrao iz drugog plana i neometano povisio na 2:0. Gol pronađite OVDJE.

Spomenimo kako su marljivi statističari izvukli podatak kako je Spezia istrčala na teren s najmlađom postavom ovosezonske Serie A. Prosjek godina niti 24!

Spezia nakon primljenog gola više nije imala što čekati. Igra se krajem prvog i početkom drugog dijela u potpunosti preselila na polovicu Sampdorije koja se postavila u neobično nizak blok. Igrači Spezije su bez poteškoća dolazili pred šesnaesterac Sampdorije u uglavnom jalovim pokušajima probijanja discipliniranog bloka.

U nekoliko navrata su Colley i Yoshida malo „zaplivali“, no do pogotka nisu uspjeli doći. S takvim stanjem smo ušli u posljednjih 20 minuta utakmice. Sampdoria je imala dva udarca po golu i dva pogotka, Spezija pet udaraca i nula pogodaka. Pamtimo dobar pokušaj Maggiorea iz 66.minute koji je spasio Audero.

Ipak, najljepša prilika drugog dijela je pripala Sampdoriji. Spezija je vukla dugi napad, izgubila loptu i otvorila puno prostora za kontru Sampdorije. Plavi dresovi su se brzo prebacili u fazu napadu i stigli pred vrata Provedela, Oucao je Bereszynski, efektno, lobom, a lopta na njegovu žalost odsjeda na gredi.

Do kraja utakmice nastavak pritiska Spezije, no kako su minute odmicale, tako je i padao elan. Stići dva pogotka u nekoliko minuta je veliki podvig, a kako se Sampdoria jako lijepo branila, ne dopustivši Speziji da dođe u onu najopasniju zonu udarca. Gol je ipak pao duboko u sudačkoj nadoknadi, Genoa je preko Verdea smanjila na konačnih 2:1

Sampdoria je s ovom pobjedom skočila na 12. mjesto na tablici. U idućem kolu ih čeka težak zadatak, a to je Atalanta. Što se tiče Spezije, njima se s ovim porazom voda popela do grla. Zauzimaju 17. poziciju, a u idućem kolu ih čeka okršaj s izravnim konkurentima za ostanak u ligi, a to je Genoa.

Serie A, 9.kolo

Petak

Torino - Genoa 3:2

Sampdoria - Spezia 2:0

Subota

Salernitana - Napoli

Sassuolo - Venezia

Bologna - AC Milan

Nedjelja

Atalanta - Udinese

Fiorentina - Cagliari

Verona - Lazio

AS Roma - Napoli

Inter - Juventus



Tagovi

SampdoriaSpeziaSerie AAntonio Candreva

Ostale Vijesti