Photo: Marko Prpic/PIXSELL
Photo: Marko Prpic/PIXSELL

Antolić odlazi iz Dinama prije Skupštine!? Odluka je na Barišiću, u Upravu kluba dolaze Šimić i Žanić!?

Vrijeme Čitanja: 4min | čet. 23.02.23. | 17:30

BBB su došli u klub i tražili Antolića da podnese ostavku. Odbio ih je, ali je potom predsjedniku Barišiću predložio da ga razriješi funkcije člana Uprave. Barišić još nije prihvatio takav razlaz, ali kako sad stvari stoje, Antolić bi mogao već za koji dan otići iz Dinama

U četvrtak se Zagrebom proširila vijest kako su dan ranije u Maksimir došli predstavnici Bad Blue Boysa, nekoliko viđenijih navijača sa sjeverne maksimirske tribine i da su u direktnom razgovoru poručili Krešimiru Antoliću, članu Uprave, da odstupi s funkcije. Navodno su mu i dali rok od tjedan dana, ali je on u startu odbio takav 'prijedlog'. Time je taj dio navijača, poslovično najvatrenijih i najglasnijih dao do znanja da ostaje pri svojem stavu da žele formalan i neformalan odlazak i Zdravka Mamića, ali i Krešimira Antolića. To je stav koji ta grupa zastupa već dugo, a aktualiziran je otkad su počeli sukobi u Maksimiru.

Međutim, nije to bio kraj, nego tek novi početak. Antolić je već prije nekoliko dana razgovarao s Mirkom Barišićem, predsjednikom kluba, kako se spreman povući iz uloge fromtmena antimamićevske struje, ako bi to omogućilo pobjedu na Skupštini. Naime, zadnjih se dana sve više u kuloarima pričalo kako bi i dio Mamićevih glasača u Skupštini mogao dići ruku za Barišića i njegov tim, ako se predsjednik odrekne Krešimira Antolića. Barišić dosad nije ni pomišljao na tu opciju, ali, nakon što su BBB došli u klub sa zahtjevom da Antolić ode, javio se, navodno, i Nikola Hanžel, jedan od članova IO-a koji je dosad bio na istoj strani i zabrinuto rekao da možda neće pobijediti na Skupštini ako Antolić ostane u Upravi. Nakon toga je, ide priča, Antolić rekao da ne želi on biti taj koji bi ugrozio većinu na Skupštini i zatražio od Barišića da ga razriješi funkcije! Mirko Barišić, navodno, i dalje nije sklon toj odluci, on osobno želi Antolića i dalje u timu, međutim, ako je točno ono što se večeras pričalo oko Maksimira, Antolić je sve bliži odlasku iz Dinam. Postojala je i mogućnost da Barišić Antolića odmah imenuje glavnim čovjekom tijela koje će koordinirati izgradnju stadiona, ali, navodno je ta opcija otpala, ako ode iz Dinama, Antolić će otići - definitivno! I to čak i prije Skupštine 9.ožujka, možda već za koji dan, ako ga Mirko Barišić ipak ne razuvjeri. Kako će reagirati Barišić?

Kao novi član Dinamove Uprave sve se više spominje Dario Šimić. Iako je jedno vrijeme figurirao i kao Antolićev kandidat za sportskog direktora, što je, tko bi rekao, odbio Izvršni odbor, predsjednica Uprave Vlatka Peras pa i Mirko Barišić, sad bi Šimić mogao biti novi čovjek u Upravi. Možda i predsjednik Uprave. A u kuloarima se spominje i Frane Žanić, odnedavno novi predsjednik Hrvatskog odbojkaškog saveza. Odakle on? Neki će reći, po prijedlogu politike, odnosno HDZ-a, ako je točno da se politika ipak umiješala u kadroviranje.

A zašto su u čitavoj priči važni BBB-i? U Skupštinu će, naime, ući osam povjerenika s najviše učlanjenih ljudi, a jako dobro kotiraju povjerenici iz redova BBB-a, koji su se zadnjih tjedana jako aktivirali. Po nekom 'prolaznom vremenu', mogli bi tako navijači dobiti četvoricu svojih predstavnika u Skupštini, što bi, u sadašnjem odnosu snaga, mogli biti vrlo bitni glasovi, čak i presudni. Zato je njihov zahtjev za Antolićevim odlaskom shvaćen dosta ozbiljno, jer može se dogoditi da bez njihovih glasova 'antimamićevska struja' ne osvoji većinu na Skupštini. Eto, u cijelom tom cirkusu, u svim tim previranjima, došli smo do toga da BBB i Zdravko Mamić imaju jedan zajednički i ultimativni zahtjev - odlazak Krešimira Antolića. Teško je sve više i pohvatati.

Kako će se sve na kraju odviti, vidjet ćemo tek na Skupštini 9.ožujka, kad se počnu javno dizati ruke. Ako je Krešimir Antolić uistinu jedini teret na leđima Mirka Barišića, onda pobjeda te struje na Skupštini ne bi trebala biti upitna. Antolić bi po toj logici svojim odlaskom presudio i Zdravku Mamiću i njegovu utjecaju u Dinamu!? Neočekivan potez, koji bi imao i poruku da je 'viši cilj važniji od osobnoga'. No, možda se u danima do Skupštine stvore neki novi savezi i tabori, kao što vidimo, sve je u ovoj priči moguće, možda baš druga strana (a znamo da Mamić sigurno ne miruje) ovo 'žrtvovanje' Antolića iskoristi kao svoje oružje. Jer, Antolić je ipak u javnosti bio frontmen 'revolucije', prvi koji se suprotstavio Mamiću i došao je vrlo blizu željenog cilja, nije (bio) suparnik za podcjenjivanje.

Ne sumnjamo da nas čeka i dalje vrlo neizvjesno razdoblje do 9.ožujka, kad će pasti mnoge maske. Ali, prvo se čeka odluka predsjednika Mirka Barišića, hoće li prihvatiti Antolićev prijedlog za odlaskom iz Uprave.



Tagovi

GNK DinamoKrešimir AntolićBad Blue BoysZdravko MamićMirko Barišić

Ostale Vijesti