Reuters
Reuters

Amer Gojak za Mozzart Sport: "Dinamo je najveći klub na ovim prostorima"

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 06.10.22. | 09:30

Bivši veznjak Dinama u razgovoru za najveći sportski portal u Srbiji dotakao se usporedbi nogometnih velikana s ovih prostora

Bivši igrač Dinama Amer Gojak koji je ovo ljeto prešao u mađarski Ferencvaroš u razgovoru za srpski Mozzart Sport najavio je dvoboj 3. kola Europa lige u kojem će Crvena Zvezda dočekati Ferencvaroš na Marakani. Gojak je biranim riječima govorio o klubu u kojem je stekao ime… Naime, na pitanje gdje se Ferencvaros u ovom trenutku nalazi u odnosu na Dinamo, Gojak je bio jasan:

“Mislim da je svim jasno kako je Dinamo najveći klub na ovim prostorima. Rezultatski se nitko ne može mjeriti s onime što je Dinamo napravio i što svake godine iznova radi. Evo, u ovoj sezoni igraju u Ligi prvaka, imaju najbolji start u povijesti lige i već su osigurali novi naslov. U Zagrebu imaju jedan veliki problem a to je stadion. S novim Maksimirom to bila još jedna kategorija više. Ferencvaros vidim na dobrom putu da slijedi uspjehe Dinama i to vrlo brzo. Imaju odlične navijače, sjajan stadion, viziju i volju da to učine”, rekao je Gojak za Mozzart Sport dodavši kako respektira Zvezdu, atmosferu na Marakani te pobjednički mentalitet protivnika s kojim će večeras igrati u Beogradu.

“Zvezda je posložena ekipa koja ima naviku pobjeđivanja. Imaju mentalitet pobjednika, baš kao i Dinamo u kojem sam igrao prije dolaska ovamo. Pred svojom publikom znaju da budu jako neugodni i u stanju su pobijediti svakoga. To moramo da imamo na umu.“

(2.05) C. zvezda (3.75) Ferencvaros (4.10)

Međutim, naglašava Gojak, prolazak Ferencvarosa u sljedeću fazu natjecanja ne bi trebalo biti iznenađenje. Pogotovo u kontekstu činjenice da je grupu počeo s dvije pobjede od kojih je posebno odjeknula ona gostujuća protiv Monaca.

“Možda to nekome djeluje tako, ali Ferencvaros već godinama gradi svoju priču i ne bih se složio da je to bilo neočekivano. Vrlo dobro smo svjesni svojih kvaliteta i ovi rezultati su u skladu s time. Ne smatram da bi bilo iznenađenje da Fradi uzme neko od prva dva mjesta u grupi, pogotovo iz trenutne pozicije u kojoj imamo šest bodova u dvije utakmice“.

Istaknuo je kako se odlično snašao u novoj sredini, kako na svakom koraku vidi da se u Mađarskoj puno ulaže u nogomet i da liga napreduje svake godine.

“Sretan sam i zadovoljan svime što sam zatekao ovdje u Budimpešti“, završio je Gojak.

Europska liga, 3. kolo

Skupina H

Četvrtak, 6. listopada

Monaco – Trabzonspor 18.45

Crvena zvezda – Ferencvaros 18.45


*Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igraj odgovorno. 18+


Tagovi

Amer GojakFerencvarosCrvena zvezdaEuropska liga

Ostale Vijesti