MOLLY DARLINGTON/Action Images
MOLLY DARLINGTON/Action Images

Alen Halilović stiže na vatreni jug kao veliko pojačanje za Serie A?

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 28.03.21. | 12:01

Sa perspektivom da dođe i do Lazija…

Ide novo ljeto i vjerojatno nova promjena kluba za Alena Halilovića. Nekoć jedan od najvećih talenata hrvatskog nogometa bi opet mogao promijeniti sredinu. I vratiti se u Italiju gdje nije ostavio trag kao član slavnog AC Milana.

Halilović trenutno igra za engleskog drugoligaša Birmingham City i ima solidnu minutažu. A od ljeta bi mogao zadužiti dres talijanskog drugoligaša Salernitane koja je na dobrom putu da se poslije 22 godine vrati u Serie A.

Lokalni talijanski mediji pišu da je Halilović označen kao jedna od glavnih meta Salernitane za ljeto. Momčad s juga Italije je trenutno na trećem mjestu u Serie B sa samo bodom manje od drugoplasiranog Leccea što je pozicija koja vodi direktno u najviši rang. Mjesta od trećeg do osmog na tablici vode u doigravanje iz kojeg će pobjednik također u Serie A. Salernitani ne gine play-off s time što ima vrlo dobre izglede i za drugo mjesto i direktan plasman.

U tom slučaju bi klub iz Salerna krenuo u pregovore sa Halilovićem kao zamjenu za Sofianea Kiyinea koji nije ispunio očekivanja. Olakšavajuća okolnost za Salernitanu je što Haliloviću na kraju aktualne sezone ističe ugovor u Birminghamu i biti će slobodan u izboru nove sredine.

Povremeni hrvatski reprezentativac nije standardan u momčadi popularnih Bluesa i u prvom dijelu sezone je uglavnom ulazio sa klupe. Ipak, u posljednje vrijeme sve češće je u startnoj postavi pa je počeo četiri od posljednjih pet utakmica. Ukupno je za Birmingham upisao 530 minuta na 12 utakmica i dao je jedan gol.

No, Birmingham se grčevito bori za ostanak i da izbjegne ispadanje u treću ligu pa mu perspektiva igranja u Serie A svakako djeluje primamljivije od prosječnog engleskog drugoligaša, a možda i treće ligaša. Salernitana nudi i perspektivu eventualnog prelaska u Lazio. Gazda kluba je isti – Claudio Lotito. I ne bi bilo prvi put da čuvena škrtica Lotito povlači u Salernitanu jedina pojačanja s neostvarenim potencijalom i da eventualno u njima vidi pojačanja i za Lazio.

Halilović je u posljednjih pet godina promijenio šest klubova. Prije Birminghama bio je pod ugovorom u Milanu koji ga je slao na posudbe u Standard Liege i Heerenveen. Prije toga je bio u njemačkom Hamburgeru i španjolskim klubovima Barceloni, Sporting Gijonu i Las Palmasu.

Tek su mu 24 godine i možda je vrijeme da karijera nekad velikog talenta krene uzlaznom putanjom. U Birminghamu i Heerenveenu se donekle nogometno rehabilitirao, a vatreni jug Italije i Salernitana bi mogli osunčati karijeru hrvatskog veznjaka.


Tagovi

SalernitanaSerie BAlen Halilovićtransferi

Ostale Vijesti