Swen Pförtner/DPA/PIXSELL
Swen Pförtner/DPA/PIXSELL

Aktiviran stari Bobanov plan, Milan želi Brekala!

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 03.05.21. | 14:05

Talijanski velikan i dalje je zainetersiran za hrvatskog reprezentativca

Milan se ove sezone dovodio u vezu s transferima Nikole Vlašića, Dominika Livakovića, Martina Erlića, a sad je još jedan Hrvat aktualan kao tema za ljetni prelazni rok na San Siro.

Talijanski mediji javljaju da je Milan obnovio interes za Josipa Brekala.

Hrvatski reprezentativac iz Wolfsburga i ranije je spominjan kao želja slavnih Rossonera i to dok je direktor bio Zvonimir Boban. Upravo je Boban inzistirao na dovođenju Ante Rebića i nije pogriješio. Uvjeravao je nadređene u Milanu da je i Brekalo pravi izbor, ali je potom došlo do rastanka legendarnog kapetana Vatrenih i Milana pa su priče o Brekalu utihnule.

Međutim, priča je sad opet aktualna...

Milan će se na ljeto riješiti Samua Castilleja koji je jedan od najslabijih igrača ove sezone. Španjolac će najverojatnije prijeći u Espanyol, koji se vraća u Primeru. S obzirom da trener Pioli forsira sistem 4-2-3-1 s dvojicom bočnih napadača, a da ni Alexis Saelmaekers nije ostavio neki posebno dobar dojam, Rossoneri traže krilo pa je Brekalovo ime opet došlo u centar pažnje.

Milanova prva želja je bio Jonathan Ikone iz Lillea, ali je preskup. Druga opcija je Floran Thauvin iz Marseillea, ali on traži preveliku plaću. Spominje se i Riccardo Orsolini iz Bologne, a od danas ponovo i Brekalo.

Hrvatski reprezentativac ove je sezone standardan u Wolfsburgu za koji je upisao po četiri gola i asistencije na 31 utakmici u Bundesligi. U posljednje vrijeme se nešto kuha na relaciji uzmeđu njega i kluba. Brekalo je rekao da će na kraju sezone odlučiti o nastavku karijere, a direktor kluba Jorg Schamdtke mu je odgovorio da se koncentrira na momčad i da onda donese ponudu ako ju je ima.

Ugovor s Vukovima mu ističe za dvije godine i Wolfsburg će ga morati prodati narednog ljeta ako ne dođe do produžetka suradnje. Što se najverojatnije neće dogoditi...

Tako bi Milan mogao iskorstiti situaciju i dovesti mladog Hrvata. Ali treba istaknuti da Rossoneri nisu jedini zagrijani i da su za Brekala do sada interes pokazali i Roma, Atalanta i Lille.


Tagovi

Josip BrekaloZvonimir Boban

Ostale Vijesti