REUTERS/Daniele Mascolo
REUTERS/Daniele Mascolo

Ako mu Conte 'otme' Bastonija, Inter rješenje vidi u - Jošku Gvardiolu

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 30.05.22. | 15:01

Nakon Chelseaja, Tottenhama i Leedsa, u utrku za mladog hrvatskog superstara uključili su se Inter i - Barcelona

U Europi vlada pomana za Joškom Gvardiolom. Gotovo da ne postoji klub koji može platiti njegovu odštetnu cifru (oko 60 milijuna eura), a koji ga ne bi volio vidjeti u svojim redovima. Najglasniji klubovi u posljednje vrijeme, koji bi ga htjeli dovesti u svoje redove, bili su Tottenham i Chelsea.

Upravo su Bluesi bili najkonkretniji u toj želji, prema saznanjima Germanijaka sve su dogovorili s RB Leipzigom, međutim Gvardiol je odbio prijelazak u London, odlučio je hrvatski reprezentativni branič još godinu dana ostati u Leipzigu, gdje će se nastaviti bolje razvijati nego bi to bilo među Bluesima. 

No, ako neće u London možda će u - Barcelonu. Germanijak je saznao kako je katalonski gigant kontaktirao Gvardiolovog menadžera Marjana Šišića s upitom oko mogućnosti prelaska polivalentnog hrvatskog braniča na Camp Nou, ako ne ovog ljeta, onda idućeg. Tko zna, možda zov takvog kluba ipak 'omekša' stav 20-godišnjeg hrvatskog braniča. Jer, uz sve dužno poštovanje Chelseaju, ali Barcelona je ipak Barcelona...

Još jedan europski gigant koji je bacio oko na Gvardiola je Inter, tvrdi talijanski Tuttosport. Naime, Antonio Conte pod svaku cijenu u svoje redove želi dovesti 23-godišnjeg talijanskog stopera Alessandra Bastonija, čak i više nego Gvardiola. Talijanski strateg 'zaljubio' se u Bastonija dok je bio trener Intera i sada ga vidi kao idealno pojačanje za obranu Tottenhama.

Cijena Bastonija kreće se otprilike kao i ona za Gvardiola. Stoga bi Inter, ako Conte odriješi kesu i plati traženu odštetu za Bastonija, za taj novac pokušao dovesti Gvardiola koji također igra lijevom nogom i najbolje se snalazi na lijevoj strani obrane s trojicom u liniji. A još je i tri godine mlađi od Bastonija te u Gvardiolu zasigurno leži puno veći potencijal.

Sve uz svemu, svima treba lijevonogi stoper. Barceloni, Chelseaju, Tottenhamu, Interu (ako ode Bastoni)... no, kako sada stvari stoje, bivši igrač Dinama ovog ljeta neće otići nigdje nego će se nastaviti razvijati u 'idealnoj' sredini, u kojoj nema prevelikog pritiska, a igra Ligu prvaka, jaku Bundesligu...

(NR)


Tagovi

Joško GvardiolRB LeipzigInterChelseaTottenhamAlessandro Bastoni

Ostale Vijesti