Ako može Real, može i Barca: Abidal otišao po tri mlada Brazilca

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 29.10.19. | 14:15

Katalonski pandani Viniciusu, Rodrygu i Ederu.

Mladi Brazilci nikada nisu bili zanimljivija 'roba' na nogometnom 'tržištu'. Velik posao odradili su skauti i uprava madridskog Reala, koja je unazad godinu i pol dana osigurala usluge tri mlada prospekta koji bi trebali biti nositelji igre Los Blancosa kroz naredno desetljeće i pol.

Riječ je naravno o Viniciusu Junioru, koji je Flamentu plaćen 45 milijuna eura prije malo više od godinu dana. S obzirom da je Vinicius stariji, on je mogao doći čim je napunio 18 godina, prošle zime, dok je Rodrygo Goes morao sačekati ovo ljeto kada je iz Santosa stigao za istu cijenu.

Tercet jakih pojačanja s brazilskom putovnicom kompletiran je dovođenjem stopera Edera Militaa, kojega je Kraljevski klub platio Portu ovog ljeta ogromnih 50 milijuna eura. S obzirom da je riječ o 21-godišnjem stoperu koji izrazito obećava, mogao bi se kroz par sezona pokazati kao najbolje ulaganje Reala unatrag nekoliko godina. Uostalom, kao i prehodno spomenuti dvojac Rodrygo i Vinicius.

Iz tog razloga ne čudi što je i Barcelona odlučila 'zaplivati' brazilskim nogometnim bazenom. Štoviše, u tu latinsko-američku zemlju uputio se sportski direktor Blaugrane, Eric Abidal, sa svojom 'desnom rukom' kako bi se iz prve ruke uvjerio da su tri nogometaša Sao Paula.

I dok je njegov glavni pomoćnik Ramon Planes odlučio ići gledati nešto poznatija imena u europskom nogometu, govorimo o Flamengovom Rodrigu Caiju te Gremijevom Evertonu Soaresu, sportski direktor je odlučio ići gledati tri mladića iz Sao Paula.

Kako prenosi brazilski Globe o Sporte, prvi od tri igrača koji je podcrtan 'debelim flomasterom' u radnoj bilježnici, to je Liziero. Riječ je o 21-godišnjem centralnom veznjaku, koji može igrati i nešto povučenije, a ima iskustva igranja čak i na lijevom boku.

O Lizierovoj karijeri brine se Andre Cury, predstavnik Barcelone u Južnoj Americi koji je 2013. godine sudjelovao u transferu Neymara iz domovine na Camp Nou. Liziero, prema razmišljanju Abidala i ostatka struke, odlično se uklapa u Barcinu viziju, a španjolski mediji koji svakodnevno prate Barcu ne isključuju mogućnost posudbe Liziera nakon otkupa.

Osim spomenutog 21-godišnjaka, u igri je i godinu mlađi i ponešto ofenzivniji igrač, Igor Gomes. Lizierov suigrač nije bio u glavnom fokusu Abidala i društva, ali u posljednjih pet utakmica Sao Paula se nametnuo, ušao u udarnu postavu i zaintrigirao Barcine skaute.

Za kraj potencijalno ubitačnog terceta, Katalonci su pronašli napadača u istom klubu. Riječ je o Antonyu, koji pokriva prvenstveno krilne pozicije, a za kojega je Sao Paulo ovog ljeta navodno odbio 20 milijuna eura. Koliko je to napuhivanje cijene od strane brazilskih medija, teško je procijeniti. Ono što se zna za njega, činjenica je da ima 19 godina, aktualan ugovor koji istječe 2024. godine i redovan je starter u Sao Paulo unatoč tinejdžerskim godinama.

Španjolski i brazilski mediji pišu kako bi Barca htjela dovesti svu trojicu, ali to će biti jako teško izvedivo – barem, ako ih misle dovesti u jednom prijelaznom roku. Iako ih Transfermarkt cijeni između milijun i pol te dva i pol milijuna – za Igora Gomesa i Liziera – činjenica je kako ih Brazilci neće pustiti ni za višestruko veću cijenu, dok je za Antonya – kao što smo napisali – već odbijena ponuda od 20 milijuna eura.

Bit će zanimljivo vidjeti kako će Blaugrana osigurati potpis barem jednog od njih, ali čini se kako se približava dominacija „joge bonito“ u najjačim španjolskim, i općenito europskim, klubovima.

 

 

(Foto: Reuters)


Tagovi

LizieroIgor GomesAntonySao PauloVinicius JuniorRodrygoEder Militao

Ostale Vijesti