Juergen Engler/NORDPHOTO
Juergen Engler/NORDPHOTO

Ajax odabrao novog sportskog direktora, a izgleda da se zna i tko će biti trener u sljedećoj sezoni

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 11.04.23. | 17:38

Kopljanici su u fazi velikog remonta.

Iako je Ajax sinonim za stabilan nogometni klub te bi brojni klubovi na svijetu htjeli funkcionirati na isti način poput njih, s vremena na vrijeme i kod Kopljanika vidimo 'nevrijeme'.

Klub je u tranzitnoj fazi, mnoge se stvari mijenjaju 'iznutra', a da se nešto kuha vidi se i po izvedbi igrača na terenu. Trenutno su na drugom mjestu Eredivisie, vodeći Feyenoord šest kola prije kraja ima velikih osam bodova viška te će momčad iz nizozemske prijestolnice vjerojatno ostati bez trećeg naslova prvaka zaredom i 37. naslova prvaka u klupskoj povijesti.

Nekadašnji prvak Europe (94./95.) je uoči početka sezone ostao bez pet sigurnih startera i glavnih igrača (Antony, Martinez, Gravenberch, Haller, Mazraoui), a sve to se itekako osjetilo na izvedbama momčadi. Kapetan Tadić će ove godine proslaviti 35. rođendan, nedavno je izjavio kako će jednog dana sigurno biti trener kluba, a već to jasno sugerira kako su njegove misli usmjerene prema drugim stvarima. Kad se situacija u klubu malo detaljnije analizira, činjenica da Ajax zaostaje osam bodova za rivalom iz Rotterdama ni najmanje ne iznenađuje, ali u klubu su toga također svjesni pa su već sada krenuli s pripremama za sljedeću sezonu.

Danas je, naime, u službenim prostorijama kluba Sven Mislintat i službeno predstavljen kao novi sportski direktor, s tim da će s radom započeti 19. svibnja. Iako bi novi sportski direktor dao nagovijestiti i promjenu na trenerskoj klupi, izgleda kako su u Ajaxu odlučili da će i sljedeće sezone glavni trener kluba biti Johnny Heitinga. Nekadašnji kapetan Kopljanika je dosad radio u omladinskom pogonu, a kormilo prve momčadi je 'privremeno' preuzeo u siječnju nakon što nekadašnji pomoćnik Erika ten Haga i Ronalda Koemana, Alfred Schreuder, nije na klupi najtrofejnijeg nizozemskog kluba nastavio s rezultatima koje je ostvario vodeći Club Brugge u drugom dijelu sezone 21./22.

Heitinga je trebao biti v.d., ali novi sportski direktor je po svojem imenovanju rekao kako Johnny drži 'pole position' kako bi bio prvi trener momčadi i sljedeće sezone.

Podsjetimo, ovog siječnja se u vezu s Ajaxom dovodio i Dominik Livaković, ali su Kopljanici ipak odlučili dovesti 30-godišnjeg Argentinca Geronima Rullija iz Villarreala. Boje najtrofejnijeg nizozemskog kluba svojevremeno su branila četvorica Hrvata (Gluić, Didulica, Murić, Kotarski).



Tagovi

AjaxEredivisie

Ostale Vijesti