REUTERS/Piroschka Van De Wouw
REUTERS/Piroschka Van De Wouw

Ajax napušta Portugal, ništa od utakmice s Hajdukom

Vrijeme Čitanja: 1min | sri. 05.01.22. | 21:54

Prekidaju pripreme u Algavreu zbog velikog broja zaraženih koronavirusom

Ajax je odlučio prekinuti pripreme u trening kampu u portugalskom Algavreu nakon samo dva dana. Razlog tome je veliki broj pozitivnih na koronavirus u momčadi i stožeru nakon testiranja u hotelu.

„Kako bi spriječio izbijanje zaraze i s ciljem početka druge polovice sezone, u nedjelju 16. siječnja protiv FC Utrechta, Ajax ne želi riskirati. Stoga je, preventivno, odlučeno da se u srijedu vratimo u Amsterdam“, priopćili su putem službene stranice.

Nizozemski velikan trebao je u nedjelju odigrati pripremnu utakmicu s Hajdukom koji ima jednak problem, a od toga sad definitivno neće biti ništa. Hajduk trenutno ima sedmoricu zaraženih i pripreme u Portugalu su bile pod upitnikom, a nakon ove objave Ajaxa sve je izvjesnije da do puta u Algavre neće doći.

U Hajduku će konačnu odluku donijeti u petak o putu u Portugal, a za ovakav scenarij s obzirom na vrijeme pandemije su se pripremili unaprijed pa je osigurana i alternativa za pripremno razdoblje koje će objaviti ako ne dođe od puta u inozemstvo. Opcija otkaza priprema neće naškoditi Bijelima ukoliko dođe do toga jer troškove u tom slučaju pokriva osiguranje.


Tagovi

AjaxHajduk

Ostale Vijesti