tefanos Kyriazis / ipa-agency.n/IPA
tefanos Kyriazis / ipa-agency.n/IPA

AEK u problemima: Vida otpao za prvu utakmicu protiv Dinama!?

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 31.07.23. | 17:18

Grčki mediji kažu kako atenski klub strahuje da neće moći računati na iskusnog Hrvata

Dinamo je tek otputovao na uzvrat s Astanom, ali jednim okom vjerojatno i oni s obzirom na pogodan rezultat iz Zagreba, gledaju na okršaj s grčkim AEK-om. Ondje je i Domagoj Vida, proslavljeni Hrvat koji je, kažu Grci, sada upitan za susret s Plavima.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Naime, u prijateljskoj utakmici s Trabzonsporom je osjetio nelagodu u desnom bedru već u prvoj minuti, što je rezultiralo prinudnom izmjenom samo devet minuta nakon početka susreta. Vida je po povratku AEK-a iz Trabzona pregledan od strane liječničkog tima, a kako je utvrđeno, bol koju je osjetio dovodi u pitanje njegovo sudjelovanje u prvoj europskoj utakmici sa zagrebačkim Dinamom sljedeći tjedan, naravno, ako do nje dođe, ne prokockaju li Bišćan i društvo svoju veliku prednost na gostovanju, što je (kako je i Luka Ivanušec najavio) malo vjerojatno.

Naravno, njegova dostupnost treneru u tom susretu ovisit će o tijeku oporavka. Radi se o istegnuću kvadricepsa tako da ozljeda i nije pretjerano ozbiljna, ali vjerojatno je Vida izgubljen za prvu utakmicu s Plavima što će biti velik udarac za Grke s obzirom da im je iskusni Hrvat standardan u početnoj postavi. Kako doznaje Germanijak, a prema procjenama doktora koji se brinu za Vidu, pauza bi mogla biti sedam do osam dana. Ipak, poznavajući Vidin karakter, uvijek postoji mogućnost da stisne zube i odigra utakmicu protiv Dinama bude li to nužno, ali ako u klubu procijene da je to prevelik rizik i da za to nema potrebe, vjerojatno će ga sačuvati kako bi uzvrat i druge izazove u novoj sezoni dočekao potpuno zdrav.

Umjesto Vide je protiv Bjeličinog sastava ušao Simos Mitoglou te ga dostojno zamijenio pa i u slučaju nedostatka slavonskog stupa obrane, Modri se neće moći opustiti u sudaru s grčkim sastavom.

Podsjećamo, AEK će u četvrtak do ponoći morati proglasiti europski popis za utakmice protiv Dinama na kojem će biti 25 nogometaša i na kojem će Žuto-crni moći napraviti najviše dvije izmjene do prve utakmice.



Tagovi

Domagoj VidaLiga prvakaAEK AtenaAEKGNK Dinamo

Ostale Vijesti