Matija Habljak/Pixsell
Matija Habljak/Pixsell

Ademi ispunio srca svih dinamovaca: "Želim se jednom vratiti kao trener, a žao mi je što nisam osvojio europski trofej"

Vrijeme Čitanja: 3min | ned. 19.03.23. | 19:52

Dinamov kapetan najavio je svoj povratak prije nego li je otišao, u oproštajnom obraćanju otkrio kako je vjerovao u osvajanje Europske lige

Vodio je navijanje ispod sjeverne tribine, bio je to koktel svih emocija, nije mu bilo lako. Miješali su se ponos, sjeta, na kraju ipak i olakšanje, jer, najteže je bilo prelomiti da odlazi i odigrati tu oproštajnu utakmicu.

"Nisam mislio nikada da će doći ovaj dan, mislio sam da ću ovdje završiti karijeru, bio sam gotovo siguran. Tremu kao danas nisam osjetio valjda u deset godina."

"Nisam još svjestan što se događa. Sretan sam i ponosan na sve što smo postigli. Ne znam još da idem, iskreno. Najvažnija pobjeda. Igračima, ekipi, svima, hvala mom bratu Ristovskom što je to odlučio."

Kako mu je bilo slušati tribine koje mu cijelu utakmicu skandiraju?

"Kad sam na terenu pokušavam se koncentrirati samo na teren. Pokušao sam tako i ovaj put, misliti samo utakmicu. Bila je bitna ova pobjeda, htjeli smo ovo više od ičega i zbog malo lošijih rezultata. Još nisam svjestan da odlazim, nije bilo lako misliti samo na teren."

No, odmah je najavio i da se jednog dana planira vratiti.

"Jasno je kao dan da je ovo samo doviđenja, siguran sam da nisam završio ono što sam htio s Dinamom, a to je uzeti europski trofej i nadam se da ću to do kraja i uspjeti. Teško da ću se vratiti kao igrač, jako teško, iako, nikad ne reci nikad. Ali, na nekoj funkciji se vidim u budućnosti u Dinamu, želim biti trener."

Koji su mu bili najsretniji trenuci u ovih 13 godina u Dinamu?

"Bilo ih je puno, dosta dobrih i velikih pobjeda, teško ih je izdviojiti, ali ova je ipak posebna."

Tko će u Dinamu biti Ademi nakon Ademija?

"Proteže se, vidim, to po medijima, ali ne treba tako gledati. Imamo šest-sedam lidera u svlačionici, takvi smo mi bili, prijatelji s kojima može pobijediti svaku bitku i samo tako se može igrati i napredovati."

Kako će mu biti u Kini, u Beijing Gouanu?

"Ne znam, sve mi je novo, nakon ovoga što sam doživio ovdje..."

Koja mu je poruka nasljednicima, što znači nositi Dinamov grb i kapetansku traku?

"To je najveći ponos, ali i jako zeznuta stvar, odgovornost je velika, desna si ruka treneru, pitanja dolaze tebi, traže odgovore od tebe, ideš leći i buditi se s Dinamom."

Koliko je puta bio već blizu odlaska?

"Dosta se situacija poklopilo, bilo je situacija gdje sam htio otići, gdje me klub nije pustio, gdje ja nisam htio otići. Svoje snove sam ostvario onog dana kad sam odjenuo Dinamov dres, sve ostalo je bio samo bonus."

Ali, nije osvojio europski trofej. Je li doista to želio s Dinamom?

"Još kad sam bio klinac, rekao sam da želim eruopski trofej. I znate što, zadnje dvije-tri godine, vjerovali smo da možemo otići do kraja u Europskoj ligi. Siguran sam i sad, da nije naišao onaj Villarreal da bismo otišli do kraja! Nikad nismo bili spremniji."

Kako vidi Dinamo u budućnosti?

"I dalje odličan! Svake godine od Modrića, Brozovića, Kovačića, Sammira, kako ćemo bez njih? Uvijek je bila tragedija kad su ti igrači odlazili. Uvijek se postavljaju ta pitanja, a preozbiljan je Dinamo klub da bi ovisio o jednom igraču, uvijek može ići pet do 20 posto gore."

Na kraju se zahvalio svima u klubu.

"Htio bih se zahvaliti svih suigračima, Upravi, trenerima, hvala im što su prihvatili ono što sam im rekao, iako im se nije svidjelo. Želim im svima puno sreće u budućnosti." (tn/eg)



Tagovi

Arijan AdemiGNK Dinamo

Ostale Vijesti