Marko Lukunić/Pixsell
Marko Lukunić/Pixsell

Ademi 'ima pravo' na još 10 utakmica. Bit će važan igrač Dinamova proljeća

Vrijeme Čitanja: 3min | čet. 11.01.24. | 08:15

Kapetan bi trebao biti starter u svim važnim utakmicama Modrih

Arijan Ademi na pripremama u Rovinju zasad izgleda odlično. Na treninzima ide kao avion, kao primjer ostalima, uz najjači mogući intenzitet. A i u dvoboju protiv Triglava iz Kranja, koji su Modri 'riješili' 7-0, Ademi je u prvom poluvremenu dok je bio na terenu pokazao da mu je forma u usponu. Motiviran, željan utakmica i gola, malo povučenije pa malo isturenije, ovisno što trener Jakirović traži od njega. Po onome što gledamo na pripremama u Istri, mogao bi Ademi biti važan igrač Dinamova proljeća.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Jer, jesen je i za njega bila turbulentna kao i za čitavu momčad. Došao je iz Kine izvan forme, bila je tu i neka sitna ozljeda, trebalo mu je neko vrijeme da uhvati ritam, a to mu nije bilo nimalo lako s obzirom na posebne bonuse, koje je njegov tadašnji klub Beijing Guoan ubacio u kupoprodajni ugovor s Dinamom. Dakle, po tom ugovoru Ademi smije do kraja sezone 'besplatno' odigrati samo 15 utakmica više od 35 minuta, u protivnom Dinamo treba platiti dodatnih 500 tisuća eura bonusa. Ta bi svota rasla do 700 da je pola od toga odigrao na jesen. Pa, iako to nije neka cifra od koje staje srce, očito je da su u Maksimiru danas vrlo štedljivi i da prevrću svaki euro više puta i da ne žele ulaziti u takav trošak, ako baš ne moraju. Zato je Ademi na jesen odigrao svega pet utakmica kao starter, više od 35 minuta, a u takvom rasporedu nije lako jednostavno ući u pravu formu. Zabio je pritom Ademi jedan pogodak, Gorici, imao još nekoliko dobrih prilika, posebno protiv Rijeke na Rujevici, nije se uspio upisati u strijelce.

No, na proljeće bi ta priča mogla izgledati drugačije i svi se u Maksimiru nadaju da će Ademi biti jedno od pojačanja za proljetni dio utrke s Hajdukom. Kapetan ima pravo na još 10 utakmica u većoj minutaži, ne sumnjamo da će je u potpunosti iskoristiti. Hoće li Jakirović koristiti Ademija u dvije utakmice protiv Betisa u Konferencijskoj ligi, ili će Ademijev 'cener' čuvati za HNL i moguću završnicu Kupa? Podsjetimo, Dinamo igra još pet derbija, dva protiv Osijeka i Rijeke, jedan protiv Hajduka i tu će Ademijeva uloga biti neupitna. No, treba ukalkulirati i još nekoliko utakmica s tzv. 'manjima', koje mogu biti krucijalne u borbi za naslov. Morat će Jakirović dobro izvagati, da dobije od Ademija što je više moguće. Iako su mnogi po jesenskim izdanjima Dinamova kapetana zaključili da više nije tako moćan kao ranije, na proljeće će sigurno to biti drukčiji Ademi, a njegova prisutnost na terenu neizmjerno važna za čitavu momčad. Imat će i veći kontinuitet, više minuta, trebalo bi se to pozitivno odraziti na formu i učinak.



Tagovi

GNK DinamoArijan AdemipripremeSergej Jakirović

Ostale Vijesti