REUTERS/Jim Young
REUTERS/Jim Young

Stiže Babo, Hrvatsku pred gledateljima testira Portoriko

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 22.06.21. | 13:52

U srijedu se u Spaladium Areni igra prijateljska utakmica pred kvalifikacije za Tokio

Hrvatska košarkaška reprezentacija već je nekoliko dana u Splitu gdje se priprema za skorašnji kvalifikacijski turnir za odlazak na Olimpijske igre. Momčadi se priključio centar Maccabia Ante Žižić, a od srijede bi na raspolaganju izborniku Veljku Mršiću trebao biti najbolji hrvatski košarkaš Bojan Bogdanović.

I odmah će imati priliku pokazati je li zadržao odličnu formu iz Utah Jazza jer sutra navečer naša reprezentacija igra prijateljsku utakmicu protiv Portorika. Početak je u 20 sati, a velika i važna vijest je da gledatelji konačno mogu na tribine. HKS je u prodaju pustio ulaznice po cijeni od 30 odnosno 50 kuna, ulaznice se mogu kupiti putem portala ulaznice.hr te na blagajni Spaladium arene. Naravno, zbog pandemije COVID-19 dolazak gledatelja u dvoranu neće biti jednostavan, postoji niz uvjeta koje ljubitelji košarke moraju ispuniti.

Do ulaznice će moći samo oni koji ispune jedan od sljedećih uvjeta:

-         da su prije 14 i više dana primili drugu dozu cjepiva protiv COVID-19, odnosno ako se radi o cjepivu koje se prima u jednoj dozi, primili dozu prije 14 ili više dana

-         da su preboljeli COVID-19, a da od preboljenja nije prošlo više od 180 dana

-         da su preboljeli COVID-19 i primili jednu dozu cjepiva

-         da su unatrag 72 sata bili negativne prilikom testiranja PCR testom

-         da su unatrag 48 sati bili negativni prilikom testiranja brzim antigenskim testom

 Uvjeti za gledatelje nisu jednostavni, ali barem idemo prema tome da uskoro vidimo publiku u dvoranama.

“Prezadovoljni smo što je dopušten ulaz gledatelja na tribine Spaladium Arene, vjerujem da će svi oni koji dođu i uživati u izvedbi naše reprezentacije u utakmici protiv Portorika, koja je glavna provjera za ono što slijedi, a to je kvalifikacijski košarkaški turnir za Olimpijske igre. Pred nama je važan događaj za hrvatsku košarku, trebat će nam pomoć navijača za odlazak na Olimpijske igre, s publikom će to biti puno lakše ostvarivo”, poručio je glavni tajnik Hrvatskog košarkaškog saveza Josip Vranković.


Piše: Vedran Pavičić


Tagovi

HKSKvalifikacije za Olimpijske igrePortorikoBrazilHrvatska

Ostale Vijesti